Steikas
AUTORIUS:
Čiop Čiop,
Porcijų skaičius: 1
Paruošimo laikas: Apie 30 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
1 vienetas jautiena (antrekotas, kambario temperatūros)
1 sauja gražgarstės
4 valgomieji šaukštai augalinio aliejaus
1 valgomasis šaukštas dižono garstyčios
šiek tiek dižono garstyčios
1 vienetas rozmarinas (šakelė)
0.5 vieneto česnakas
1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
1.
Augalinį aliejų įkaitinti keptuvėje (kaitinti, kol pradės garuoti).
2.
Į įkaitintą aliejų dėti jautienos antrekotą ir kepti iš abiejų pusių. Vartyti kepsnį kas 15 sekundžių. Mėsai apkepus ant jos dėti rozmarino šakelę, česnaką ir dar šiek tiek pakepti, jog steikas įgautų aromato.
3.
Iškepusią jautieną padėti porai minučių ant pjaustymo lentelės, jog pasiskirstytų sultys. Tada pabarstyti druskos, pipirų, pagardinti česnakiniu aliejumi, išspausti šlakelį citrinos sulčių ir viską švelniai įtrinti.
4.
Paruošti salotas. Nuplauti ir gerai išdžiovinti garžgarstes, pagardinti alyvuogių aliejumi, druska.
5.
Steiką supjaustyti griežinėliais, sudėti į lėkštę, o ant viršaus sudėti garžgarsčių salotas.

Skanaus.

Populiariausi receptai šią savaitę

Steikas

Komentarai: 3
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 1
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Augalinį aliejų įkaitinti keptuvėje (kaitinti, kol pradės garuoti).

  2. Į įkaitintą aliejų dėti jautienos antrekotą ir kepti iš abiejų pusių. Vartyti kepsnį kas 15 sekundžių. Mėsai apkepus ant jos dėti rozmarino šakelę, česnaką ir dar šiek tiek pakepti, jog steikas įgautų aromato.

  3. Iškepusią jautieną padėti porai minučių ant pjaustymo lentelės, jog pasiskirstytų sultys. Tada pabarstyti druskos, pipirų, pagardinti česnakiniu aliejumi, išspausti šlakelį citrinos sulčių ir viską švelniai įtrinti.

  4. Paruošti salotas. Nuplauti ir gerai išdžiovinti garžgarstes, pagardinti alyvuogių aliejumi, druska.

  5. Steiką supjaustyti griežinėliais, sudėti į lėkštę, o ant viršaus sudėti garžgarsčių salotas.

    Skanaus.

Receptą atsiuntė Čiop Čiop
Reklama:

Komentarai (3)


Daugiau receptų