1 vienetas | jautiena (antrekotas, kambario temperatūros) |
1 sauja | gražgarstės |
4 valgomieji šaukštai | augalinio aliejaus |
1 valgomasis šaukštas | dižono garstyčios |
šiek tiek | dižono garstyčios |
1 vienetas | rozmarinas (šakelė) |
0.5 vieneto | česnakas |
1 valgomasis šaukštas | alyvuogių aliejaus |
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kiaulienos guliašas aluje
- Purienos
- Kepenys japoniškai
- Keptų kepenų gaminimas
- Aluje troškinta jautiena
- Indiškai kepta kiauliena
- Pikantiška triušiena
- Įdaryta veršiena
- Toskaniškas veršienos pjausnys
- Mėsos kepsnys su grybais
- Aurimo šašlykas
- Tikro dzūko pietūs
- Kiaulienos kepsnys su kmynais
- Kelmas
- Giminės kotletai ant laužo
- Strėvos suktinis
- Veršienos kumpis su obuoliais
- Šašlykas pomidorų padažo marinate
- Kapota keri mėsa
- Vyniotinis Kubilas
Steikas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 1
-
Jautiena, antrekotas, kambario temperatūros,
1 vienetas -
Gražgarstės,
1 sauja -
Augalinis aliejus,
4 valgomieji šaukštai -
Dižono garstyčios,
1 valgomasis šaukštas - Dižono garstyčios
-
Rozmarinas, šakelė,
1 vienetas -
Česnakas,
0.5 vieneto -
Alyvuogių aliejus,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Augalinį aliejų įkaitinti keptuvėje (kaitinti, kol pradės garuoti).
Į įkaitintą aliejų dėti jautienos antrekotą ir kepti iš abiejų pusių. Vartyti kepsnį kas 15 sekundžių. Mėsai apkepus ant jos dėti rozmarino šakelę, česnaką ir dar šiek tiek pakepti, jog steikas įgautų aromato.
Iškepusią jautieną padėti porai minučių ant pjaustymo lentelės, jog pasiskirstytų sultys. Tada pabarstyti druskos, pipirų, pagardinti česnakiniu aliejumi, išspausti šlakelį citrinos sulčių ir viską švelniai įtrinti.
Paruošti salotas. Nuplauti ir gerai išdžiovinti garžgarstes, pagardinti alyvuogių aliejumi, druska.
Steiką supjaustyti griežinėliais, sudėti į lėkštę, o ant viršaus sudėti garžgarsčių salotas.
Skanaus.