Sriuba "Tom Yum Kung"
AUTORIUS:
Čiop Čiop,
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
6 stiklinės sultinys (vištienos)
2 vienetai laimas (lapeliai, kafiro)
4 skiltelės česnakas (sumaltas)
1 arbatinis šaukštelis imbieras (tarkuotas (arba galangalas))
1 vienetas padažas
2 vienetai citrinžolė (stiebai, malti )
1 vienetas citrinų sultys (žaliosios)
2 valgomieji šaukštai žuvis
1 valgomasis šaukštas sojos padažas
12 vienetų krevetės (didelės ar vidutinės, be kiauto)
1 sauja grybai (shitake, švieži, pjaustyti)
0.5 stiklinės pienas (kokoso)
1 pundelis bazilikas (švieži)
1 arbatinis šaukštelis cukrus
2 valgomieji šaukštai kalendra (šviežios, smulkintos)
1 sauja daržovės (mėgiamos (pvz. brokoliai ar vyšniniai pomidorai))
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Dideliam puode, ant didelės ugnies uždėti kaitinti geros kokybės vištienos sultinį. Sudėti maltą citrinžolę ir likusius citrinžolės stiebelius (arba galima juos pakeisti 3 griežinėliais citrinos ), kafiro laimo lapelius ir viską užvirinti.
2.
Užvirus sriubai, sumažinti ugnį iki vidutinės. Sudėti česnaką, imbierą arba galangalą, grybus bei čili pipirus. Įspausti žaliosios citrinos sultis, supilti žuvies padažą ir sojos padažą. Viską gerai išmaišyti ir troškinti 3 minutes.
Sudėti krevetes ir pasirinktas daržoves. Troškinti, kol krevetės rožinės spalvos ir minkštos (apie 3 minutes ).
3.
Dar sumažinti ugnį ir supilti kokosų pieną. Kad sriubos skonis būtų tinkamas labai svarbu atrasti sūrumo, rūgštumo ir aštrumo pusiausvyrą. Jei sriuba ne pakankamai sūri, reikia įpilti dar 1 šaukštą žuvies arba sojų padažo, jei per sūri – dar šiek tiek žaliosios citrinos sulčių, jei per rūgšti – įberti cukraus, jei per aštri – įpilti dar kokosų pieno. Sriubą patiekti dubenėliuose pagardinus šviežia kalendra.

Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Sriuba "Tom Yum Kung"

Komentarai: 1
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Dideliam puode, ant didelės ugnies uždėti kaitinti geros kokybės vištienos sultinį. Sudėti maltą citrinžolę ir likusius citrinžolės stiebelius (arba galima juos pakeisti 3 griežinėliais citrinos ), kafiro laimo lapelius ir viską užvirinti.

  2. Užvirus sriubai, sumažinti ugnį iki vidutinės. Sudėti česnaką, imbierą arba galangalą, grybus bei čili pipirus. Įspausti žaliosios citrinos sultis, supilti žuvies padažą ir sojos padažą. Viską gerai išmaišyti ir troškinti 3 minutes.
    Sudėti krevetes ir pasirinktas daržoves. Troškinti, kol krevetės rožinės spalvos ir minkštos (apie 3 minutes ).

  3. Dar sumažinti ugnį ir supilti kokosų pieną. Kad sriubos skonis būtų tinkamas labai svarbu atrasti sūrumo, rūgštumo ir aštrumo pusiausvyrą. Jei sriuba ne pakankamai sūri, reikia įpilti dar 1 šaukštą žuvies arba sojų padažo, jei per sūri – dar šiek tiek žaliosios citrinos sulčių, jei per rūgšti – įberti cukraus, jei per aštri – įpilti dar kokosų pieno. Sriubą patiekti dubenėliuose pagardinus šviežia kalendra.

    Skanaus!

Receptą atsiuntė Čiop Čiop
Reklama:

Komentarai (1)


  • Adelina 2015-05-18 21:07

    O kur perkate kafiro laimo lapelius?


Daugiau receptų