4 valgomieji šaukštai | aliejaus |
1 vienetas | česnakas (skiltelė) |
0.5 stiklinės | svogūnai (pjaustyti) |
0.5 stiklinės | salierai (pjaustyti) |
1 stiklinė | morkos (pjaustyta kubeliais) |
2 valgomieji šaukštai | pomidorų padažas |
5 stiklinės | sultinys |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
0.5 stiklinės | konservuoti žirneliai |
0.5 stiklinės | pupelės |
4 valgomieji šaukštai | ryžiai |
2 vienetai | lauro lapų (lapeliai) |
2 vienetai | pomidorai |
1 valgomasis šaukštas | sūris (tarkuotas, fermentinis) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Itališka kopūstų sriuba su grūdais
- Trinta runkelių sriuba
- Gardi dešros sriuba
- Sūrio sriuba su krevetėmis
- Šalta pomidorų ir baziliko sriuba
- Špinatų ir rūgštynių sriuba su šviežia šonine
- Žalumynų šaltibarščiai
- Daržovių sriuba su dešrelėmis
- Šviežių miško grybų sriuba
- Plūdenos sriuba
- Raugintų burokėlių barščiai
- Trinta kukurūzų sriuba
- Voveraičių sriuba su džiovintais šaltalankiais ir kmynais
- Lietuviški šaltibarščiai
- Tiršta pieniška daržovių sriuba
- Sriuba "Dieta"
- Trinta porų ir bulvių sriuba
- Tiršta bulvienė su mėsa
- Šaldytų grybų sriuba
- Bulvių ir mėsos sriuba
Sriuba puodelyje
- Paruošimo laikas:
-
Aliejus,
4 valgomieji šaukštai -
Česnakas, skiltelė,
1 vienetas -
Svogūnai, pjaustyti,
0.5 stiklinės -
Salierai, pjaustyti,
0.5 stiklinės -
Morkos, pjaustyta kubeliais,
1 stiklinė -
Pomidorų padažas,
2 valgomieji šaukštai -
Sultinys,
5 stiklinės - Druska
- Juodieji pipirai
-
Konservuoti žirneliai,
0.5 stiklinės -
Pupelės,
0.5 stiklinės -
Ryžiai,
4 valgomieji šaukštai -
Lauro lapai, lapeliai,
2 vienetai -
Pomidorai,
2 vienetai -
Sūris, tarkuotas, fermentinis,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Susmulkinti česnakai ir smulkiai supjaustyti svogūnai pakepinami aliejuje, į juos suberiami salierai ir morkos. Viskas patroškinama. Po to supilamas sultinys, sudedamas pomidorų padažas, suberiama druska bei pipirai ir verdama ant mažos ugnies. Kiek pavirus, suberiami žirneliai, pupelės, ryžiai, sumetami lauro lapeliai. Dabar viskas troškinama, kol suminkštėja daržovės. Baigiant troškinti, sudedami griežinėliais supjaustyti pomidorai, suberiamas tarkuotas sūris. Valgis dar 5 min. patroškinamas ir nukeliamas nuo ugnies.