4 lašai | vanilė (kremui) |
2 valgomieji šaukštai | cukrus (kremui) |
4 vienetai | kiaušiniai |
šiek tiek | druska |
1 stiklinė | kvietiniai miltai |
0.5 litro | aliejaus (kepimui) |
200 gramų | grietinėlės, 35% (20 proc. riebumo, kremui) |
1 stiklinė | vanduo |
80 gramų | sviestas |
Po to į kiaušinius įmaišykite ištirpintą sviestą. Supilkite vandenį ir suberkite miltus. Gerai išmaišykite.
Įkaitinkite aliejų.
Pasemkite šaukštą tešlos ir pikite į keptuvę su aliejumi.
Kepkite aliejuje, kol abi pusės pagelsta.
Kai išgriebsite iš aliejaus, spurgas sudėkite ant popierinių rankšluostėlių, kad aliejaus perteklius nusivarvėtų.
Grietinėlę išplakite su cukrumi ir vanilės lašais.
Grietinėle paskaninkite spurgas. Papuošimui tinka ir vaisiai: vynuogės, braškės, vyšnios ir t.t.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vaisiųi ir varškės spurgos
- Kalėdiniai grybukai
- Bananų sufle
- Obuolių gėrimas
- "Apsnigtos avietės"
- Kriaušės su ožkos pieno sūriu ir medumi
- Džiūvėsėlių spurgos meduje
- Karštas šokoladas
- Karštas šokoladas "Skanumėlis"
- Bananai tešloje
- Saldus vyšnių patiekalas
- Imbieriniai blyneliai
- Vafliai su graikiniais riešutais
- Rabarbarų kisielius su bananais
- Kalėdinis šokolado ir cinamono vainikas
- Moliūgų pyragas su grietinėlės glaistu
- Apelsinų desertas
- Karštas šokoladas
- Kriaušių desertai
- Bruknėmis įdarytos kriaušės
Spurgytės su kremu
- Paruošimo laikas:
-
Vanilė, kremui,
4 lašai -
Cukrus, kremui,
2 valgomieji šaukštai -
Kiaušiniai,
4 vienetai - Druska
-
Kvietiniai miltai,
1 stiklinė -
Aliejus, kepimui,
0.5 litro -
Grietinėlė, 35%, 20 proc. riebumo, kremui,
200 gramų -
Vanduo,
1 stiklinė -
Sviestas,
80 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Išplakite kiaušinius su žiupsneliu druskos.
Po to į kiaušinius įmaišykite ištirpintą sviestą. Supilkite vandenį ir suberkite miltus. Gerai išmaišykite.
Įkaitinkite aliejų.
Pasemkite šaukštą tešlos ir pikite į keptuvę su aliejumi.
Kepkite aliejuje, kol abi pusės pagelsta.
Kai išgriebsite iš aliejaus, spurgas sudėkite ant popierinių rankšluostėlių, kad aliejaus perteklius nusivarvėtų.
Grietinėlę išplakite su cukrumi ir vanilės lašais.
Grietinėle paskaninkite spurgas. Papuošimui tinka ir vaisiai: vynuogės, braškės, vyšnios ir t.t.