600 gramų | špinatai |
800 gramų | varškė |
2 vienetai | kiaušiniai |
125 gramai | sviestas |
80 gramų | cukrus |
125 gramai | manų kruopos |
2 valgomieji šaukštai | džiūvėsėliai |
150 mililitrų | grietinė |
šiek tiek | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Varškėčiai su džiovintais vaisiais
- Varškėtukas
- Olandiškas omletas
- Varškės ir sūrio apkepas
- Varškės virtinukai
- Greitas omletas
- Dvisluoksnis varškės apkepas
- Varškės apkepas su razinomis
- Bulvių ir kamambero apkepas
- Stebuklingas omletas
- Virtinukai su sūriu
- Kiaušinių plakinyje kepti brokoliai ir krevetės
- Varškės apkepas su razinomis
- Greitas varškės apkepas
- Varškėčiai su klevų sirupu
- Grybų omletas
- Aromatingieji varškėčiai
- Varškės apkepas su ryžiais
- Varškėtukai
- Grill sūris
Špinatų apkepas
- Paruošimo laikas:
-
Špinatai,
600 gramų -
Varškė,
800 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Sviestas,
125 gramai -
Cukrus,
80 gramų -
Manų kruopos,
125 gramai -
Džiūvėsėliai,
2 valgomieji šaukštai -
Grietinė,
150 mililitrų - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kiaušinių tryniai išsukami su cukrumi ir sumaišomi su sutrinta varške. Suberiamos manų kruopos, pasūdoma, supilama pusė nurodyto kiekio ištirpinto sviesto. Viskas gerai išmaišoma. Tada suberiami smulkiai supjaustyti špinatai, išplakti kiaušinių baltymai, atsargiai viskas išmaišoma ir sukrečiama į riebalais išteptą, džiūvėsėliais pabarstytą apkepo formą. Paviršius išlyginamas, apibarstomas džiūvėsėliais, apšlakstomas ištirpintu sviestu. Kepama 20 min. orkaitėje. Tiekiamas karštas su grietine.