500 gramų | ešerio (jūros, filė) |
2 vienetai | kiaušiniai |
šiek tiek | kvietiniai miltai (apvoliojimui) |
3 vienetai | bulvių |
1 vienetas | burokėliai (virtas) |
100 gramų | sūris (tarkuotas, fermentinis) |
1 valgomasis šaukštas | majonezas |
1 valgomasis šaukštas | grietinė |
1 vienetas | citrinos |
šiek tiek | alyvuogių aliejaus |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Silkių tango ant burokėlių
- Kepta lydeka su daržovėmis
- Karpis su salotomis
- Žuvies kotletai (sterkas, lydeka, ešerys arba menkė)
- Austrės su lietuviškais obuoliais
- Lašišų arba upėtakių filė kepsnys su duonos plutele
- Krevečių užkepėlė
- Sardelės apsuktos bekonu
- Kepta aštri menkė
- Keptas upėtakis
- Troškinta menkė (ubagiškai)
- Eršketas šampane
- Afrikinis šamas orkaitėje su daržovėmis
- Silkė su manų koše
- Lašiša garuose
- Žuvies kepsneliai
- Spageti su krevetėmis
- Kepti ešeriukai su svogūnų laiškų ir paprikos užklotu
- Marinuota žuvis su padažu
- Kalmarų žiedai tešloje
Spalvota jūros ešerio filė
- Paruošimo laikas:
-
Ešerys, jūros, filė,
500 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai - Kvietiniai miltai, apvoliojimui
-
Bulvės,
3 vienetai -
Burokėliai, virtas,
1 vienetas -
Sūris, tarkuotas, fermentinis,
100 gramų -
Majonezas,
1 valgomasis šaukštas -
Grietinė,
1 valgomasis šaukštas -
Citrinos,
1 vienetas - Alyvuogių aliejus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Žuvies filė supjaustome vidutinio dydžio gabaliukais, apšlakstome citrinos sultimis, alyvuogių aliejumi, apibarstome prieskoniais, pipirais ir paliekame 30 min. pasimarinuoti. Virtą burokėlį sutarkuojame burokine tarka.Žalias bulves sutarkuojame taip pat burokine tarka, nuplikome verdančiu vandeniu ir paliekame dar 10min. Nukošiame bulves, sumaišome su tarkuotu burokėliu, majonezu, grietine, fermentiniu sūriu ir prieskoniais. Kepame žuvytę pavolioję kiaušinio plakiny ir miltuose. Apkepus vienai pusei, apverčiame, ant viršaus šaukšto pagalba dedame bulvių įdaro, uždengiame ir kepame ant silpnos ugnies. Žuvytę puošiame pagal savo sugebėjimus...
Komentarai (4)
-
Ne aklas
2010-09-17 23:33
Čia man vienam atrodo, kad kažkas apvėmė lėkštę? :D