350 gramų | spageti |
100 gramų | kiaulienos šoninė |
3 vienetai | kiaušiniai |
50 gramų | parmezano sūris (tarkuotas) |
1 skiltelė | česnakas |
1 valgomasis šaukštas | pecorino sūrio (tarkuotas, nebūtina) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Makaronai su česnakiniu padažu
- Makaronai su faršu
- Ukrainietiškas ryžių apkepas
- Spagečiai pomidoro
- Ryžių košė su vaisiais
- Lazanija su vištiena
- Faršu kimšti makaronai
- Plovas
- Ryžių rizotas
- Makaronai su sardelėmis
- Makaronų apkepas su sūriu ir kumpiu
- Makaronai su tunu ir baklažanais
- Makaronų apkepas su sūriu
- Makaronai su avokadų padažu
- Daniškas plovas
- Kriauklės su įdaru
- Jautienos čili su makaronais
- Plovas orkaitėje
- Sojos faršas su makaronais
- Spageti su krevetėmis
Spageti Carbonara
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Spageti,
350 gramų -
Kiaulienos šoninė,
100 gramų -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Parmezano sūris, tarkuotas,
50 gramų -
Česnakas,
1 skiltelė -
Pecorino sūris, tarkuotas, nebūtina,
1 valgomasis šaukštas - Druska
- Juodieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Užvirinkite sūdytą vandenį ir sudėkite spageti makaronus.
Kubeliais supjaustykite kiaulienos šoninę nulupkite česnako skiltelę ir truputį ją sutraiškykite.
Į keptuvę įpilkite aliejaus ir pakepinkite česnaką bei šoninę tol, kol pataps rusvos spalvos.
Įmuškite kiaušinius į dubenį, įdėkite tarkuotus Parmezano ir, jeigu turite, Pecorino sūrius, pagardinkite žiupsneliu druskos ir pipirų. Palengva išmaišykite viską plaktuvu arba šakute.
Kai spageti išvirs, nupilkite vandenį, supilkite makaronus į lėkštę kartu su šonine ir išmaišykite mediniu šaukštu. Nuimkite keptuvę nuo ugnies, supilkite kiaušinių ir sūrio mišinį, pabarstykite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir palengva išmaišykite, kol visi ingredientai susimaišys. Jei padažas per daug skystas, vėl kelias sekundes pakaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies.