1.2 kilogramo | jautiena |
100 gramų | kiaulės inkstai |
2 vienetai | kiaušiniai (virti) |
šiek tiek | druska |
1 vienetas | batonas ( džiovintas, riekė) |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | aitriosios paprikos |
3 valgomieji šaukštai | aliejaus |
1 stiklinė | grietinė |
3 valgomieji šaukštai | džiūvėsėliai |
1 valgomasis šaukštas | krapai (kapoti) |
1 stiklinė | sultinys (daržovių) |
Autorės receptas
Populiariausi receptai šią savaitę
- Virtas rūkytas kumpis
- Šašlykas "Geras apetitas"
- Jautienos maltinukai
- Virtos naminės dešrelės
- Kepenys japoniškai
- Kiaulienos kepsniukai svogūnėlių padaže
- Kepsnys su makaronais
- Kiaulienos šašlykai kepti orkaitėje
- Kopūstų lapų apkepas su mėsa
- Įdaryta cukinija
- Veršienos pyragas, įdarytas pistacijomis ir ančių kepenėlėmis
- Kotletukai su padažu su brokoliais
- Troškinta jautiena su paprika
- Kiaulienos nugarinės kepsneliai su svogūnų-grietinėlės padažu
- Skanūs kiaulienos kepsniukai
- Kiaulienos šašlykai
- Rostbifas
- Mėsos apkepas
- Škotiški kiaušiniai
- Mėsos, bulvių ir makaronų apkepas
Sotieji zrazai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Jautiena,
1 ir 1/5 kilogramo -
Kiaulės inkstai,
100 gramų -
Kiaušiniai, virti,
2 vienetai - Druska
-
Batonas, džiovintas, riekė,
1 vienetas - Juodieji pipirai
- Aitrioji paprika
-
Aliejus,
3 valgomieji šaukštai -
Grietinė,
1 stiklinė -
Džiūvėsėliai,
3 valgomieji šaukštai -
Krapai, kapoti,
1 valgomasis šaukštas -
Sultinys, daržovių,
1 stiklinė - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Jautieną supjaustyti griežiniais ir lengvai išmušti.
Kubeliais supjaustyti virtus kiaušinius, plonai supjaustyti inkstus, sutarkuoti riekę džiovinto batono, dėti du šaukštus grietinės arba aliejaus, kapotų krapų, barstyti druskos bei prieskonių (pagal skonį) ir išmaišyti. Įdarą dėti ant mėsos griežinių, susukti ir sutvirtinti dantų krapštukais.
Zrazus apvolioti džiūvėsėliuose, apkepti įkaitintame aliejuje iš visų pusių. Tada pilti karšto sultinio (tiek, kad šiek tiek apsemtų suktinius). Po 10 - 15 minučių sudėti likusią grietinę ir dar šiek tiek patroškinti.
Autorės receptas