Sorų blynai
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
250 gramų soja (kruopos)
250 mililitrų pienas
20 gramų grybai (kreivabūdžiai)
200 gramų pievagrybiai
200 gramų grybai (kreivabūdžiai)
3 valgomieji šaukštai sviestas
0.25 arbatinio šaukštelio druska
0.25 arbatinio šaukštelio sultinys (mėsos, milteliai)
125 mililitrai grietinė
šiek tiek juodieji pipirai
8 valgomieji šaukštai petražolės (kapotos)
4 vienetai kiaušiniai
4 valgomieji šaukštai aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Užvirinti pieną, suberti nuplauta sorų kruopas, išmaišyti ir palikti, kad pabrinktų. Džiovintus grybus išmirkyti 1/4 l drungno vandens.
Šviežius grybus nuplauti, supjaustyti į 4 dalis ir pakepinti ant stiprios ugnies su sviestu. Pasūdyti, keptuvę uždengti dangčių ir sumažinti ugnį. Troškinti 5 minutes, paskui suversti į sietą.
Išmirkytus grybus nuspausti ir smulkiai sukapoti. Vandenį, kuriame mirko grybai, užvirinti ir nugarinti, kol liks 1/8 l skysčio. Suberti sultinio miltelius, sukrėsti grietinę, suberti kapotus grybus ir išvirti vidutiniškai tirštą padažą. Pagardinti druska ir pipirais. Sudėti troškintus grybus ir apibarstyti petražolėmis (tik nevirti).
Išbrinkintas kruopas  išmaišyti, įmušti kiaušinius, įberti druskos. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir iškepti blynus. Blynus tiekti su grybų padažu.

Populiariausi receptai šią savaitę

Sorų blynai

Komentarai: 3
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Užvirinti pieną, suberti nuplauta sorų kruopas, išmaišyti ir palikti, kad pabrinktų. Džiovintus grybus išmirkyti 1/4 l drungno vandens.
Šviežius grybus nuplauti, supjaustyti į 4 dalis ir pakepinti ant stiprios ugnies su sviestu. Pasūdyti, keptuvę uždengti dangčių ir sumažinti ugnį. Troškinti 5 minutes, paskui suversti į sietą.
Išmirkytus grybus nuspausti ir smulkiai sukapoti. Vandenį, kuriame mirko grybai, užvirinti ir nugarinti, kol liks 1/8 l skysčio. Suberti sultinio miltelius, sukrėsti grietinę, suberti kapotus grybus ir išvirti vidutiniškai tirštą padažą. Pagardinti druska ir pipirais. Sudėti troškintus grybus ir apibarstyti petražolėmis (tik nevirti).
Išbrinkintas kruopas  išmaišyti, įmušti kiaušinius, įberti druskos. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir iškepti blynus. Blynus tiekti su grybų padažu.

Reklama:

Komentarai (3)


Daugiau receptų