250 gramų | soja (kruopos) |
250 mililitrų | pienas |
20 gramų | grybai (kreivabūdžiai) |
200 gramų | pievagrybiai |
200 gramų | grybai (kreivabūdžiai) |
3 valgomieji šaukštai | sviestas |
0.25 arbatinio šaukštelio | druska |
0.25 arbatinio šaukštelio | sultinys (mėsos, milteliai) |
125 mililitrai | grietinė |
šiek tiek | juodieji pipirai |
8 valgomieji šaukštai | petražolės (kapotos) |
4 vienetai | kiaušiniai |
4 valgomieji šaukštai | aliejaus |
Šviežius grybus nuplauti, supjaustyti į 4 dalis ir pakepinti ant stiprios ugnies su sviestu. Pasūdyti, keptuvę uždengti dangčių ir sumažinti ugnį. Troškinti 5 minutes, paskui suversti į sietą.
Išmirkytus grybus nuspausti ir smulkiai sukapoti. Vandenį, kuriame mirko grybai, užvirinti ir nugarinti, kol liks 1/8 l skysčio. Suberti sultinio miltelius, sukrėsti grietinę, suberti kapotus grybus ir išvirti vidutiniškai tirštą padažą. Pagardinti druska ir pipirais. Sudėti troškintus grybus ir apibarstyti petražolėmis (tik nevirti).
Išbrinkintas kruopas išmaišyti, įmušti kiaušinius, įberti druskos. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir iškepti blynus. Blynus tiekti su grybų padažu.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Grikių blyneliai
- Blynai su grūdėta varške
- Blyneliai
- Vermišėlių ir krabų lazdelių kepsniukai
- Kopūstų maltiniai
- Žuvies blyneliai su krevetėmis
- Blynai iš ajerų
- Bananiniai blynai
- Ryžių ir veršienos blyneliai
- Kopūstų blyneliai
- Blyneliai
- Vištienos blyneliai
- Blynai
- Greiti kopūstų blyneliai
- Avižinių dribsnių blyneliai su varške
- Šokoladiniai blynai
- Kepta lašiša tešloje
- Blyneliai su trintomis braškėmis
- Blynai iš patisonų
- Grikių blynai be kiaušinių
Sorų blynai
- Paruošimo laikas:
-
Soja, kruopos,
250 gramų -
Pienas,
250 mililitrų -
Grybai, kreivabūdžiai,
20 gramų -
Pievagrybiai,
200 gramų -
Grybai, kreivabūdžiai,
200 gramų -
Sviestas,
3 valgomieji šaukštai -
Druska,
1/4 arbatinio šaukštelio -
Sultinys, mėsos, milteliai,
1/4 arbatinio šaukštelio -
Grietinė,
125 mililitrai - Juodieji pipirai
-
Petražolės, kapotos,
8 valgomieji šaukštai -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Aliejus,
4 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Užvirinti pieną, suberti nuplauta sorų kruopas, išmaišyti ir palikti, kad pabrinktų. Džiovintus grybus išmirkyti 1/4 l drungno vandens.
Šviežius grybus nuplauti, supjaustyti į 4 dalis ir pakepinti ant stiprios ugnies su sviestu. Pasūdyti, keptuvę uždengti dangčių ir sumažinti ugnį. Troškinti 5 minutes, paskui suversti į sietą.
Išmirkytus grybus nuspausti ir smulkiai sukapoti. Vandenį, kuriame mirko grybai, užvirinti ir nugarinti, kol liks 1/8 l skysčio. Suberti sultinio miltelius, sukrėsti grietinę, suberti kapotus grybus ir išvirti vidutiniškai tirštą padažą. Pagardinti druska ir pipirais. Sudėti troškintus grybus ir apibarstyti petražolėmis (tik nevirti).
Išbrinkintas kruopas išmaišyti, įmušti kiaušinius, įberti druskos. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir iškepti blynus. Blynus tiekti su grybų padažu.