Šokoladinis Velykų tortas
AUTORIUS:
Rama,
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
200 gramų šokoladas (juodasis, smulkintas)
200 gramų sviesto skonio „rama maestro“
200 gramų rudasis cukrus
1 arbatinis šaukštelis vanilė (esencija)
2 vienetai kiaušiniai
1 arbatinis šaukštelis kepimo milteliai
200 gramų miltai
30 gramų kakava
180 mililitrų pienas
Aptepimui:
šiek tiek sviestas (šokoladinis, arba šokolado glajus)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 160 °C.
Apskritą 20 cm skersmens (pagrindo) pyragų kepimo formą ištepkite riebalais ir išklokite kepimo popieriumi.
Įdėkite šokoladą į karščiui atsparų ir mikrobangų krosnelei pritaikytą indą. Pašildykite 2 minutes, nustatę VIDUTINĖS (50 %) galios režimą. Kas minutę pamaišykite metaliniu šaukštu, kol gausite vientisą masę.
Leiskite šiek tiek atvėsti.
2.
Elektriniu maišytuvu išsukite sviesto skonio Rama Maestro, cukrų, vanilės esenciją, kol gausite kreminę masę.
Po vieną įdėkite kiaušinius ir kaskart gerai išplakite.
Įmaišykite atvėsusį šokoladą. Gerai išmaišykite.
3.
Į vieną indą įsijokite miltus, kepimo miltelius ir kakavą.
Pusę šio mišinio sumaišykite su šokolado mase. Į šokolado masę įpilkite pusę pieno kiekio.
Tada supilkite likusį miltų mišinį ir pieną.
4.
Šaukštu sudėkite pyrago tešlą į kepimo formą. Išlyginkite paviršių. Kepkite 1–1,15 val., arba kol į tešlos vidurį įsmeigtas smeigtukas ištraukus bus švarus.
Palikite 15 minučių, tada perkelkite ant grotelių ir leiskite visiškai atvėsti.
5.
Pyragą aptepkite šokoladinio sviesto arba šokoladiniu glajumi.
Viršų papuoškite šokoladiniais Velykų kiaušiniais.

Patiekite ant Šv. Velykų stalo.

Populiariausi receptai šią savaitę

Šokoladinis Velykų tortas

Komentarai: 5
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai: Aptepimui:
  • Sviestas, šokoladinis, arba šokolado glajus
Gaminimo eiga:
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 160 °C.
    Apskritą 20 cm skersmens (pagrindo) pyragų kepimo formą ištepkite riebalais ir išklokite kepimo popieriumi.
    Įdėkite šokoladą į karščiui atsparų ir mikrobangų krosnelei pritaikytą indą. Pašildykite 2 minutes, nustatę VIDUTINĖS (50 %) galios režimą. Kas minutę pamaišykite metaliniu šaukštu, kol gausite vientisą masę.
    Leiskite šiek tiek atvėsti.

  2. Elektriniu maišytuvu išsukite sviesto skonio Rama Maestro, cukrų, vanilės esenciją, kol gausite kreminę masę.
    Po vieną įdėkite kiaušinius ir kaskart gerai išplakite.
    Įmaišykite atvėsusį šokoladą. Gerai išmaišykite.

  3. Į vieną indą įsijokite miltus, kepimo miltelius ir kakavą.
    Pusę šio mišinio sumaišykite su šokolado mase. Į šokolado masę įpilkite pusę pieno kiekio.
    Tada supilkite likusį miltų mišinį ir pieną.

  4. Šaukštu sudėkite pyrago tešlą į kepimo formą. Išlyginkite paviršių. Kepkite 1–1,15 val., arba kol į tešlos vidurį įsmeigtas smeigtukas ištraukus bus švarus.
    Palikite 15 minučių, tada perkelkite ant grotelių ir leiskite visiškai atvėsti.

  5. Pyragą aptepkite šokoladinio sviesto arba šokoladiniu glajumi.
    Viršų papuoškite šokoladiniais Velykų kiaušiniais.

    Patiekite ant Šv. Velykų stalo.

Receptą atsiuntė Rama
Reklama:

Komentarai (5)


  • Emilija 2016-03-25 15:44

    Tie rutuliukai yra šokoladiniai kiaušiniai :) juos galima rasti parduotuvėse


  • Ooo 2015-06-09 13:07

    Sviesto skonio rama


  • kepeja 2014-04-19 15:07

    labai labai skanu tik vietoj sokoladiniu kiausiniu dejau riesutu,nes man pasirode per riebu,bet siaip nuostabus desertas! :D


  • Indrė 2014-04-15 21:53

    O iš ko tie rutuliukai ant viršaus?


  • BIRUTĖ 2014-04-07 18:54

    LABAI SKANU


Daugiau receptų