5 vienetai | kiaušiniai (baltymai) |
5 vienetai | kiaušiniai (baltymai) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | cinamonas |
šiek tiek | vanilinis cukrus |
0.5 vieneto | citrinos (žievelė) |
50 gramų | sviestas |
180 gramų | cukrus |
100 gramų | juodojo šokolado (glajus) |
100 gramų | kvietiniai miltai |
100 gramų | migdolai (skrudinti, dribsniai) |
100 gramų | juodojo šokolado (glajus) |
50 gramų | migdolai (skrudinti, dribsniai) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Minkštutėlė mielinė pynė
- Bakalieno Tinginys
- Gedo obuolių pyragas su trupučiu apelsino
- Jogurtinis pyragas
- Aguonų vyniotinis
- Meduolis su obuoliais
- Bananų pyragas
- Mielinis pyragas su aguonomis
- Gaivus tortukas
- Vyniotinis su obuoliene
- Trupininis pyragas su varške ir nektarinais
- Rudens pyragas su sūriu
- Obuolių pyragas su džemu
- Morkų meduolis
- Braškių ir bananų pyragas
- Moliūgų sezono atidarymo pyragas
- Ingridos obuolių pyragas
- Mėgstamiausias pyragas
- Gaivusis pyragas
- Pyragas su Oreo sausainiais
Šokoladinis keksas
- Paruošimo laikas:
-
Kiaušiniai, baltymai,
5 vienetai -
Kiaušiniai, baltymai,
5 vienetai - Druska
- Cinamonas
- Vanilinis cukrus
-
Citrinos, žievelė,
0.5 vieneto -
Sviestas,
50 gramų -
Cukrus,
180 gramų -
Juodasis šokoladas, glajus,
100 gramų -
Kvietiniai miltai,
100 gramų -
Migdolai, skrudinti, dribsniai,
100 gramų -
Juodasis šokoladas, glajus,
100 gramų -
Migdolai, skrudinti, dribsniai,
50 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Orkaitę įkaitinkite iki 190 C temperatūros. Trynius ištrinkite (išsukite) iki baltumo kartu su 90 g. cukraus, vaniliniu cukrumi ir citrinos žievele. Sviestą išlydykite ir atvėsinkite. Į baltymus suberkite likusį cukrų ir išplakite iki standžių putų. 1/4 baltymų masės sumaišykite su tryniais, supilkite išlydytą sviestą, miltus, migdolus, šokoladą ir išmaišykite. Į šią masę atsargiai, po truputį pilkite likusius išplaktus baltymus. Tešlą supilkite į formą ir kepkite 50 min. Paruoškite šokoladinį glajų, juo papuoškite atvėsintą kepinį, apibarstykite skrudintais migdolų dribsniais.