4 vienetai | kiaušiniai |
300 gramų | cukrus |
150 gramų | sviestas |
1 vienetas | bananai (gerai prinokęs) |
100 | grietinė |
100 gramų | šokoladas (juodasis) |
4 arbatiniai šaukšteliai | kakava |
1 arbatinis šaukštelis | cinamonas |
500 gramų | miltai |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
50 gramų | žemės riešutai |
šiek tiek | sviestas (truputis (pyrago viršui)) |
Kiaušinius išplakti su cukrumi iki purumo, sudėti trintą bananą, grietinę ir dar plakti apie minutę. Supilti sviesto bei šokolado mišinį ir tešlą gerai išmaišyti.
Miltus sumaišyti su kakava, kepimo milteliais, cinamonu ir įmaišyti į tešlą.
Tešlą supilti į riebalais pateptą ir miltais pabarstytą kepimo formą. Ant tešlos suberti riešutus, pabarstyti cukrumi ir ant viršaus išdėlioti nedidelius sviesto gabaliukus.
Kepti 175 -180 °C temp. įkaitintoj orkaitėj apie 40 min.Ar iškepęs patikrinti mediniu pagaliuku. Aš kepiau apie 1 val., o jūs žiurėkit pagal savo orkaitę.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Keksas su džiovintais vaisiais
- Persikų pyragas su šokolado gabaliukais
- Sluoksniuotos tešlos krepšeliai
- Pyragas „Sniegas“
- Šokoladiniai keksiukai
- Kalėdinė eglutė
- Mielinė bulka su razinomis
- Kriaušinės skarelės
- Vengriški pyragėliai
- Dideli Guliverio pirštai
- Šokoladinis varškės pyragas
- Rudeniniai grybukai
- Keksiukai “Zebriukai”
- Sausainiai su obuoliais
- Kamelijos skanėstas
- Kalėdinis tortas "Meškiukai sniege"
- Šokoladinis keksas
- Imbieriniai sausainukai
- Varškės bandelės
- Trapūs,sultingi kibinai
Šokoladinis bananų pyragas su cinamonu ir žemės riešutais
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Cukrus,
300 gramų -
Sviestas,
150 gramų -
Bananai, gerai prinokęs,
1 vienetas -
Grietinė,
100 -
Šokoladas, juodasis,
100 gramų -
Kakava,
4 arbatiniai šaukšteliai -
Cinamonas,
1 arbatinis šaukštelis -
Miltai,
500 gramų -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Žemės riešutai,
50 gramų - Sviestas, truputis (pyrago viršui)
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Bananą sutrinti šakute, o sviestą ir šokoladą ištirpinti nedideliame puode.
Kiaušinius išplakti su cukrumi iki purumo, sudėti trintą bananą, grietinę ir dar plakti apie minutę. Supilti sviesto bei šokolado mišinį ir tešlą gerai išmaišyti.
Miltus sumaišyti su kakava, kepimo milteliais, cinamonu ir įmaišyti į tešlą.
Tešlą supilti į riebalais pateptą ir miltais pabarstytą kepimo formą. Ant tešlos suberti riešutus, pabarstyti cukrumi ir ant viršaus išdėlioti nedidelius sviesto gabaliukus.
Kepti 175 -180 °C temp. įkaitintoj orkaitėj apie 40 min.Ar iškepęs patikrinti mediniu pagaliuku. Aš kepiau apie 1 val., o jūs žiurėkit pagal savo orkaitę.