Šokoladiniai triufeliai su vafliais
AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Autorius apie receptą: Triufelius darau, kai nėra laiko daryti kažkokį rimtesnį saldumyną. Paprasta ir be galo skanu. Esu darius paprastus triufeliukus be vaflių, o šį kartą tiesiog Triufelius darau, kai nėra laiko daryti kažkokį rimtesnį saldumyną. Paprasta ir be galo skanu. Esu darius paprastus triufeliukus be vaflių, o šį kartą tiesiog paeksperimentavau - man skonis šiek tiek priminė senoviškus pirktinius saldainius (pavadinimas buvo, berods, "Eglutė"). (...daugiau) Jurgitos receptai
Redakcijos nuomonė: Triufeliai yra klasika, kuri nenuvilia. Nenustebkite, jog recepte naudojamas žiupsnelis druskos - ji padeda pabrėžti šokolado saldumą ir pagilina skonį. O smagiausia, jog Triufeliai yra klasika, kuri nenuvilia. Nenustebkite, jog recepte naudojamas žiupsnelis druskos - ji padeda pabrėžti šokolado saldumą ir pagilina skonį. O smagiausia, jog žaidžiant su priedais ir prieskoniais triufelių skonį kaskart galite išgauti vis kitokį. Būtinai pabandykite variantą su brendžiu arba romu, nes na jis puikus. O kitąkart galite paeksperimentuoti įberdami cinamono, muskato, kardamono. Ar net žiupsnelį čili, jeigu mėgstate skoniui suteikti dar įvairesnių spalvų. (...daugiau)
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
300 gramų juodojo šokolado
200 gramų grietinėlės, 35%
2 saujos vafliai (smulkinti)
1 valgomasis šaukštas brendis (arba likeris)
1 žiupsnelis druska
šiek tiek vafliai (smulkinti, apvoliojimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Grietinėlę pakaitiname ant vidutinės ugnies iki užvirimo, bet neužverdame.
2.
Grietinėle užpilame sulaužytą arba sutarkuotą šokoladą ir maišome, kol šokoladas ištirps.
3.
Įpilame norimo alkoholio (aš naudojau kreminį likerį), įberiame druskos (pasak Jamie Oliver, druska triufeliuose paryškina šokolado skonį).
4.
Pastatome į šaldytuvą, kol masė gerai atvės ir pradės tirštėti. Tada dar kartą išmaišome ir įmaišome smulkintus vaflius.
5.
Stingdome viską šaldytuve iki tokios konsistencijos, kad galima būtų formuoti triufelius (aš palikau visai nakčiai).
6.
Imame 2 šaukštelius, vienu paimamame šokolado, dedame į smulkintus vaflius, ir abiem šaukšteliais voliodami vafliuose suteikiam triufelio formą. Laikome šaldytuve. Skanaus!
7.
P.S. Triufelius darau, kai nėra laiko daryti kažkokį rimtesnį saldumyną. Paprasta ir be galo skanu... Esu darius paprastus triufeliukus be vaflių, o šį kartą tiesiog paeksperimentavau - man skonis šiek tiek priminė senus pirktinius saldainius/triufelius (pavadinimas buvo, berods, "Eglutė") :)

Populiariausi receptai šią savaitę

Šokoladiniai triufeliai su vafliais

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai:
Autoriaus žodis: Triufelius darau, kai nėra laiko daryti kažkokį rimtesnį saldumyną. Paprasta ir be galo skanu. Esu darius paprastus triufeliukus be vaflių, o šį kartą tiesiog ( ...daugiau ) Jurgitos receptai
Receptai.lt redakcija: Triufeliai yra klasika, kuri nenuvilia. Nenustebkite, jog recepte naudojamas žiupsnelis druskos - ji padeda pabrėžti šokolado saldumą ir pagilina skonį. O smagiausia, jog ( ...daugiau )
Gaminimo eiga:
  1. Grietinėlę pakaitiname ant vidutinės ugnies iki užvirimo, bet neužverdame.

  2. Grietinėle užpilame sulaužytą arba sutarkuotą šokoladą ir maišome, kol šokoladas ištirps.

  3. Įpilame norimo alkoholio (aš naudojau kreminį likerį), įberiame druskos (pasak Jamie Oliver, druska triufeliuose paryškina šokolado skonį).

  4. Pastatome į šaldytuvą, kol masė gerai atvės ir pradės tirštėti. Tada dar kartą išmaišome ir įmaišome smulkintus vaflius.

  5. Stingdome viską šaldytuve iki tokios konsistencijos, kad galima būtų formuoti triufelius (aš palikau visai nakčiai).

  6. Imame 2 šaukštelius, vienu paimamame šokolado, dedame į smulkintus vaflius, ir abiem šaukšteliais voliodami vafliuose suteikiam triufelio formą. Laikome šaldytuve. Skanaus!

  7. P.S. Triufelius darau, kai nėra laiko daryti kažkokį rimtesnį saldumyną. Paprasta ir be galo skanu... Esu darius paprastus triufeliukus be vaflių, o šį kartą tiesiog paeksperimentavau - man skonis šiek tiek priminė senus pirktinius saldainius/triufelius (pavadinimas buvo, berods, "Eglutė") :)

Receptą atsiuntė Jurgitos receptai
Reklama:

Komentarai (1)


  • Jurgita 2016-12-30 15:50

    O butina dėti brendi .likeri atrodo skaniai


Daugiau receptų