100 gramų | juodojo šokolado |
80 gramų | sviestas |
2 vienetai | kiaušiniai |
2 vienetai | kiaušiniai (tryniai) |
160 gramų | cukraus pudra |
70 gramų | miltai (šviesūs Spelta) |
1 arbatinis šaukštelis | amareto |
1 žiupsnelis | druska |
Į likusį šokoladą sudėkite cukraus pudrą, gerai išmaišykite, tada sudėkite šiek tiek paplaktus kiaušinius su tryniais, įberkite druską bei gerai išmaišykite. Galiausiai įpilkite likerį bei suberkite persijotus miltus.
Supilstykite į 4 - 6 (priklauso nuo formelių dydžio) formeles bei šaukite į orkaitę įkaitintą iki 220 laipsnių temperatūros.
Kepkite 13 minučių.
Paviršius turi būti iškepęs, o paspaudus pirštu viduriuką, šis turi būti minkštas.
Aptepkite ištirpintu šokoladu ir iškart patiekite.
Skanaus
Populiariausi receptai šią savaitę
- Bananai tešloje
- Pudingas
- Aronijų pudingas
- Šokoladinė suflė mamai
- Skrebučiai su kiaušiniu ir cinamonu
- Kriaušių desertas
- Žagarėliai vakarui prie židinio
- Daniški pyragaičiai
- Rabarbarų kisielius su bananais
- Keptas bananas
- "Apsnigtos avietės"
- Prancūziški skrebučiai su obuolių užtepėle
- Vafliai su mėlynėmis
- Bananinis desertas
- Šokoladiniai fondantai
- Obuoliai su varške
- Bananai tešloje
- Paukščių pienas arba Panna Cotta lietuviškai
- Ridikėlių traškučiai
- Keptas obuolys su “POÉMA Creme” (pagal Darių Dabrovolską)
Šokoladiniai pyragaičiai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Juodasis šokoladas,
100 gramų -
Sviestas,
80 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Kiaušiniai, tryniai,
2 vienetai -
Cukraus pudra,
160 gramų -
Miltai, šviesūs Spelta,
70 gramų -
Amaretas,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Ištirpinkite šokoladą su sviestu ir šiek tiek atvėsinkite. 2 valgomus šaukštus atidėkite.
Į likusį šokoladą sudėkite cukraus pudrą, gerai išmaišykite, tada sudėkite šiek tiek paplaktus kiaušinius su tryniais, įberkite druską bei gerai išmaišykite. Galiausiai įpilkite likerį bei suberkite persijotus miltus.Formeles ištepkite plonu sviesto sluoksniu, galima pabarstyti cukraus pudra.
Supilstykite į 4 - 6 (priklauso nuo formelių dydžio) formeles bei šaukite į orkaitę įkaitintą iki 220 laipsnių temperatūros.
Kepkite 13 minučių.
Paviršius turi būti iškepęs, o paspaudus pirštu viduriuką, šis turi būti minkštas.Iškeptus pyragėlius palikite minutei atvėsti, po to išimkite iš formelių.
Aptepkite ištirpintu šokoladu ir iškart patiekite.
Skanaus