1 stiklinė | pienas (nenugriebtas) |
1 stiklinė | cukrus (smulkus) |
2 vienetai | kiaušiniai (tryniai) |
170 gramų | šokoladas (juodas, stambiai kapotas) |
3 stiklinės | grietinėlės, 35% |
1 stiklinė | uogos |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Duonos putėsiai
- Kiaušinių baltymų tortas
- Kavos ir ledų desertas
- Obuolių ir ryžių pudingas
- Braškių grietinėlė
- Gaivus uogų desertas
- "Creme brulee" su DanSukker vaniliniu cukrumi su tikra vanile
- Želė su vaisiais
- Vaniliniai drebučiai žemuogių skraistėje
- Šokolado putėsiai
- Braškių putėsiai
- Citrininiai putėsiai
- Varškės kremas su apelsinais
- Gervuogių musas
- Uogienės putėsiai
- Svarainių ir manų putėsiai
- Pieno putėsiai su medumi ir migdolais
- Arbūzų želė
- Grietinėlės ir likerio “ POÉMA ” panna cotta (pagal Darių Dabrovolską)
- Morkų sulčių su manais putėsiai
Šokoladiniai putėsiai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Pienas, nenugriebtas,
1 stiklinė -
Cukrus, smulkus,
1 stiklinė -
Kiaušiniai, tryniai,
2 vienetai -
Šokoladas, juodas, stambiai kapotas,
170 gramų -
Grietinėlė, 35%,
3 stiklinės -
Uogos,
1 stiklinė - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Ant mažos ugnies pakaitinkite pieną.
Į dubenėlį įpilkite cukrų ir kiaušinių trynius ir suplakite iki vientisos masės.
Nuimkite nuo ugnies pieną ir labai lėtai įpilkite į kiaušinių trynių ir cukraus mišinį. Sumaišytą masę kaitinkite ant mažos ugnies, kol sutirštės.
Į dubenėlį su susmulkintu šokoladu lėtai, nedideliais kiekiais pilkite karšto pieno mišinį ir maišykite, kad šokoladas ištirptų. Uždenkite ir leiskite masei atvėsti iki kambario temperatūros.
Kol masė šąla kitame dubenyje suplakite grietinėlę ir sudėkite ją į šokolado masę, išmaišykite. Masę sudėkite į atskirus puodelius, kuriuose patieksite putėsius ir palikite valandai šaltai, kad sustingtų.
Komentarai