Šokoladiniai kavos keksiukai su maskarponės kremu
AUTORIUS:
Jurgita
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
100 gramų razinos
50 mililitrų brendis
120 gramų sviestas
100 gramų šokoladas (juodas)
1 valgomasis šaukštas kava (tirpi)
100 mililitrų pienas
150 gramų cukrus
2 vienetai kiaušiniai
30 gramų kakava
170 gramų miltai
1.5 arbatinio šaukštelio kepimo milteliai
Kremui:
200 gramų sūris (maskarponė)
150 mililitrų kondensuotas pienas (RUDUDU)
1 arbatinis šaukštelis kava (tirpi)
1 valgomasis šaukštas vanduo (karštas)
1 valgomasis šaukštas brendis
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Orkaitę įkaitinti iki 190°C temp. Razinas užsimerkti su brendžiu iš anksto. Paskui nuvarvinti. Šokoladą, sviestą, pusę cukraus sudėti į nedidelį puodelį ir kaitinti vis pamaišant, kad pamažu ištirptų ir pasidarytų vientisa masė. Tada po truputį supilti pieną ir sudėti tirpią kavą, pašildyti, kad viskas būtų karšta, bet užvirti nebūtina.
2.
Kitame dubenyje sumaišyti miltus su kakava ir kepimo milteliais. Kiaušinius šiek tiek paplakti su likusiu cukrumi. Šiltą pieno ir šokolado mišinį pilti ant miltų ir išmaišyti. Tada supilti kiaušinius ir išmaišyti, suberti brendyje išmirkusias razinas ir vėl išmaišyti - bus vientisa vidutinio tirštumo tešla. Pilti ją į kepimo formeles ir kepti apie 20-25 min., kol iškils ir sutvirtės.
3.
Kremui šaukštelį tirpios kavos ištirpinti šaukšte karšto vandens, šliūkštelėti šaukštą ar du brendžio ir išmaišyti. Maskarponės sūrį sudėti į dubenį ir pradėti plakti, kad jis truputį suminkštėtų, tada dėti karamelizuotą sutirštintą pieną, supilti kavos ir brendžio mišinį. Išplakti, kad masė taptų vientisa. Kremo užtepti ant keksiukų ar išspausti iš konditerinio maišelio.

Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Šokoladiniai kavos keksiukai su maskarponės kremu

Komentarai: 3
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 12
Ingredientai: Kremui:
Gaminimo eiga:
  1. Orkaitę įkaitinti iki 190°C temp. Razinas užsimerkti su brendžiu iš anksto. Paskui nuvarvinti. Šokoladą, sviestą, pusę cukraus sudėti į nedidelį puodelį ir kaitinti vis pamaišant, kad pamažu ištirptų ir pasidarytų vientisa masė. Tada po truputį supilti pieną ir sudėti tirpią kavą, pašildyti, kad viskas būtų karšta, bet užvirti nebūtina.

  2. Kitame dubenyje sumaišyti miltus su kakava ir kepimo milteliais. Kiaušinius šiek tiek paplakti su likusiu cukrumi. Šiltą pieno ir šokolado mišinį pilti ant miltų ir išmaišyti. Tada supilti kiaušinius ir išmaišyti, suberti brendyje išmirkusias razinas ir vėl išmaišyti - bus vientisa vidutinio tirštumo tešla. Pilti ją į kepimo formeles ir kepti apie 20-25 min., kol iškils ir sutvirtės.

  3. Kremui šaukštelį tirpios kavos ištirpinti šaukšte karšto vandens, šliūkštelėti šaukštą ar du brendžio ir išmaišyti. Maskarponės sūrį sudėti į dubenį ir pradėti plakti, kad jis truputį suminkštėtų, tada dėti karamelizuotą sutirštintą pieną, supilti kavos ir brendžio mišinį. Išplakti, kad masė taptų vientisa. Kremo užtepti ant keksiukų ar išspausti iš konditerinio maišelio.

    Skanaus!

Receptą atsiuntė Jurgita
Reklama:

Komentarai (3)


  • aira 2015-11-08 13:21

    o keksiukai nera sausi? megstu dregnus keksiukus


  • Karolina 2015-06-16 15:32

    Tikrai labai skanus!!! Savo mamai gaminau ji buvo nustebinta :)


Daugiau receptų