150 gramų | šokoladas (juodasis (tikras)) |
80 gramų | sviestas |
150 gramų | cukrus |
2 vienetai | kiaušiniai |
1 arbatinis šaukštelis | vanilė ((ekstarktas)) |
45 gramai | miltai |
20 gramų | kakava (nesaldinta) |
šiek tiek | druska |
P.S. kuo forma didesnė, tuo trumpiau reikia kepti, nes kitaip išsausės.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Morkų keksiukai
- Obuolinės kišenėlės
- Krekeriai
- Kalėdine spurga
- Pyragėliai su geltonujų kivių uogiene
- Kakavinis pyragas su šokoladiniu glaistu
- Krepšelis su kriaušių ir feta įdaru
- Aguoniniai pyragėliai
- Daniški pyragėliai
- Pyragėliai su sūriu
- Baltijos pyragėliai
- Bandelės su varške
- Bulvinės bandelės
- Kivi keksiukai
- Sausainių krepšeliai su šokolado įdaru
- Pikantiški sluoksniuotos tešlos pyragėliai
- Meduoliukai
- Moldovos pyragaičiai su kopūstais VERZERE
- Varškės spurgos
- Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su ananasais
Šokoladainis
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Šokoladas, juodasis (tikras),
150 gramų -
Sviestas,
80 gramų -
Cukrus,
150 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Vanilė, (ekstarktas),
1 arbatinis šaukštelis -
Miltai,
45 gramai -
Kakava, nesaldinta,
20 gramų - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Šokoladą kartu su sviestu ištirpinkite ant garų vonelės, nuėmus nuo garų vonelės suberkite cukrų ir išmaišykite.
Kiaušinius išplakite su žiupsneliu druskos ir vanilės ekstraktu (vaniliniu cukrumi), į šį plakinį suverskite tirpintą šokoladą ir išmaišykite.
Miltus sumaišykite su kakava, suberkite į plakinį ir vėl išmaišykite.
Stačiakampę kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Suverskite tešlą, jos paviršių išlyginkite šaukštu, pašaukite į 180 °C temp. įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 20-25 minutes. Kai iškeps atvėsinkite ir supjaustykite.
P.S. kuo forma didesnė, tuo trumpiau reikia kepti, nes kitaip išsausės.