Smegenų paštetas
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
1 kilogramas kiaulės smegenys
250 gramų kiaulienos lašiniai
2 vienetai svogūnai
šiek tiek juodieji pipirai
šiek tiek druska
šiek tiek sviestas
šiek tiek citrinos
šiek tiek petražolės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Smegenys 2 val. mirkomos šaltame parūgštintame vandenyje ir, nuėmus plėvę, ištrinamos pro sietelį. Smulkiai supjaustyti svogūnai pakepinami svieste. Lašiniukai supjaustomi mažais kubiukais. Svogūnai ir lašiniukai sudedami į ištrintas smegenis, pagardinama prieskoniais ir gerai išsukama. Masė sudedama į paruoštą formą ir iškepama orkaitėje. Atvėsęs formoje paštetas iškrečiamas į lėkštę ir puošiamas citrinos griežinėliais bei žalumynais.

Populiariausi receptai šią savaitę

Smegenų paštetas

Komentarai: 10
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Smegenys 2 val. mirkomos šaltame parūgštintame vandenyje ir, nuėmus plėvę, ištrinamos pro sietelį. Smulkiai supjaustyti svogūnai pakepinami svieste. Lašiniukai supjaustomi mažais kubiukais. Svogūnai ir lašiniukai sudedami į ištrintas smegenis, pagardinama prieskoniais ir gerai išsukama. Masė sudedama į paruoštą formą ir iškepama orkaitėje. Atvėsęs formoje paštetas iškrečiamas į lėkštę ir puošiamas citrinos griežinėliais bei žalumynais.

Reklama:

Komentarai (10)


Daugiau receptų