0.5 vieneto | citrinos |
700 gramų | cukrus |
1 kilogramas | moliūgai |
500 gramų | slyvos |
2 valgomieji šaukštai | romas |
Įpilti romo ir virti ant silpnos ugnies karts nuo karto pamaišant apie 60 min. Tada dėti į puodą 2 cm kubeliais supjaustytą moliūgą ir plonais griežinėliais pjaustytą citriną. Virti dar apie 50 min. Susidariusias putas nuimti. Citrinas išgriebti ir viską sutrinti su blenderiu. Uogienę supilstyti į įkaitintus stiklainius, gerai užsukti ir palikti, kol atvės. Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Slyvų uogienė
- Sedulos vaisių drebučiai
- Saldžiarūgščiai marinuoti agurkai
- Baklažanų ikrai žiemai
- Konservuotos rūgštynės
- Konservuota adžika
- Konservuoti žiediniai kopūstai
- Raudonųjų serbentų drebučiai su vanile
- Marinuoti žiediniai kopūstai
- Konservuoti pomidorai
- Juodų serbentų uogienė
- Pomidorai su želatina
- Troškinti kopūstai su pomidorų padažu
- Pomidorai savo sultyse be odelių
- Džemas iš juodųjų serbentų
- Pikantiški pomidorai su cinamonu
- Mišrainė su ryžiais
- Kriaušių kompotas
- Rauginti agurkai žiemai
- Itališkos daržovių salotos
Slyvų ir moliūgų uogienė
- Paruošimo laikas:
-
Citrinos,
0.5 vieneto -
Cukrus,
700 gramų -
Moliūgai,
1 kilogramas -
Slyvos,
500 gramų -
Romas,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Slyvas nuplauti, išimti kauliukus, nulupti, supjaustyti į keturias dalis, sudėtį į puodą ir užberti cukrumi, palikti per naktį, kad išsiskirtų sulčių.
Įpilti romo ir virti ant silpnos ugnies karts nuo karto pamaišant apie 60 min. Tada dėti į puodą 2 cm kubeliais supjaustytą moliūgą ir plonais griežinėliais pjaustytą citriną. Virti dar apie 50 min. Susidariusias putas nuimti. Citrinas išgriebti ir viską sutrinti su blenderiu. Uogienę supilstyti į įkaitintus stiklainius, gerai užsukti ir palikti, kol atvės. Skanaus!
Komentarai (4)
-
armanda
2015-07-24 16:36
šūdinas skonis