1 stiklinė | pienas |
0.5 stiklinės | manų kruopos |
1 vienetas | kiaušiniai |
šiek tiek | druska |
200 gramų | slyvos |
šiek tiek | cukrus |
25 gramai | sviestas |
Pienas užvirinamas kartu su sviestu ir trupučiu druskos. Užvirus maišant beriamos kruopos, verdama, kol sutirštės. Tyrė ataušinama, įdedamas kiaušinio trynys ir išplaktas iki standžių putų baltymas.
Tyrės imama po šaukštą, įspaudžiama po vieną slyvą ir kepama karštuose riebaluose, kol apgels. Iškepus užbarstoma cukraus pudra.
Vietoj slyvų galima panaudoti Kaukazo slyvaites, abrikosus ar vyšnias, taip pat išimtus kaulavaisius iš kompoto.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Smaližių avižinė košė
- Vaisinė avižinė košė
- Avižinė košė su džiovintais vaisiais
- Skani avižinė košė
- Avižinių dribsnių košė su vaisiais
- Avižinė košė su moliūgų tyre
- Desertinė avižinė košė
- Avižinių dribsnių apkepas su obuoliais
- Avižinė košė su karamelizuotais obuoliais
- Avižinių dribsnių košė su cinamonu
- Karamelinė košė
- Avižinės košės apkepas
- Avižinė košė su mėlynėmis
- Avižinė košė su razinomis ir riešutais
- Pusryčių košė su miško uogomis
- Avižinės košės pudingas
- Sveikuolių pusryčiai
- Avižinė košė
- Avižinė košė su vaisiais
- Arvydo miežinė košė su razinomis "Gintarėliai"
Slyvos manų kruopų košėje
- Paruošimo laikas:
-
Pienas,
1 stiklinė -
Manų kruopos,
0.5 stiklinės -
Kiaušiniai,
1 vienetas - Druska
-
Slyvos,
200 gramų - Cukrus
-
Sviestas,
25 gramai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Slyvos nuplaunamos, nusausinamos, išimami kauliukai, vietoj kauliukų įberiama cukraus.
Pienas užvirinamas kartu su sviestu ir trupučiu druskos. Užvirus maišant beriamos kruopos, verdama, kol sutirštės. Tyrė ataušinama, įdedamas kiaušinio trynys ir išplaktas iki standžių putų baltymas.
Tyrės imama po šaukštą, įspaudžiama po vieną slyvą ir kepama karštuose riebaluose, kol apgels. Iškepus užbarstoma cukraus pudra.
Vietoj slyvų galima panaudoti Kaukazo slyvaites, abrikosus ar vyšnias, taip pat išimtus kaulavaisius iš kompoto.