šiek tiek | slyvos |
šiek tiek | cukrus |
šiek tiek | bruknės |
Bruknės sluoksniuojamos su slyvomis stikliniuose, moliniuose arba emaliuotuose induose.
Slyvos nuplaunamos virintu vandeniu, apdžiovinamos ir subadomos. 1 kg uogienės reikia apie 0,5 kg slyvų.
Apatinis ir viršutinis sluoksniai turi būti bruknių.
Uogienė išpilstoma karšta. Pripylus indus, leidžiama atvėsti. Kai paviršiuje užsideda plutelė, uždengiama spirituotu pergamentu ir užrišama plėvele.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Saldžiai rūgštūs marinuoti agurkai
- Cukinijų užkandis
- Rabarbarai žiemai
- Konservuota žuvis greitpuodyje
- Agrastų marmeladas
- Apelsininė cukinija
- Kaukazinių slyvaičių kompotas
- Konservuoti pomidorai
- Cukinijų pagardas žiemai
- Cukinijų- ananasų konservai
- Uogienė iš uogų arba vaisių
- Aviečių marmeladas
- Konservuoti žirneliai
- Šaltalankio uogienė
- Bulgariški marinuoti agurkėliai
- Grybai svieste
- Slyvų - aronijų kompotas
- Saldžiarūgščiai marinuoti pomidorai
- Pomidorai savo sultyse
- Mėlynių kompotas
Slyvos bruknėse
- Paruošimo laikas:
- Slyvos
- Cukrus
- Bruknės
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Išvirti bruknių uogienę ar tyrę imant 1 kg uogų 0,5 kg cukraus. Ją pavirinti, kol išpylus ant lėkštelės, paviršiuje darosi plėvelė.
Bruknės sluoksniuojamos su slyvomis stikliniuose, moliniuose arba emaliuotuose induose.
Slyvos nuplaunamos virintu vandeniu, apdžiovinamos ir subadomos. 1 kg uogienės reikia apie 0,5 kg slyvų.
Apatinis ir viršutinis sluoksniai turi būti bruknių.
Uogienė išpilstoma karšta. Pripylus indus, leidžiama atvėsti. Kai paviršiuje užsideda plutelė, uždengiama spirituotu pergamentu ir užrišama plėvele.