Sluoksniuotos tešlos sausainiai
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
1 vienetas kiaušiniai (tryniai, įdarui)
50 mililitrų persikai (sultys, įdarui)
100 gramų juodojo šokolado (įdarui)
100 mililitrų pienas (įdarui)
100 gramų cukrus (įdarui)
1 valgomasis šaukštas vanilė (įdarui)
100 gramų kvietiniai miltai (tešlai)
300 gramų sviestas (įdarui)
500 gramų kvietiniai miltai (tešlai)
250 mililitrų vanduo (tešlai)
1 arbatinis šaukštelis druska (tešlai)
200 gramų sviestas (įdarui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Miltus nusijojame ant vėsaus stalo, padarome kalnelį. Į vidurį įpilame 75 g lydyto ir atvėsinto sviesto, vandenį ir druską. Viską gerai išmaišome. Suformuojam rutulį, kurį iš viršaus įpjaunam kryžiumi. Dedame į riebalais ištepta indą ir uždengiame virtuvine pėvele, ištepta riebalais, dedame į šaldytuvą pusvalandžiui. Tada ištraukiame ir su kočėlu iškočiojame keturlapio dobilo formą su tuputi storesniu viduriu, apie 8 mm storio. Į vidurį dedame kvadrato formos likusį sviestą (suformuojame mušdami sviesto gabalą įdėtą tarp virtuvinės plėvelės) ir užlenkiame dobilo lapus į vidų taip, kad uždengti sviestą. Tada kočiojame į lygiagretainio formą apie 8 mm storio. Lenkiame gautą lygiagretainį į tris dalis (iki dviejų trečdalių lenkiame vieną kraštą, ant jo lenkiame kitą) ir įviliojame į virtuvinę plėvelę. Dedame pusvalandžiui į šaldytuvą. Ištraukus vėl kočiojame lygiagretainį (dedam prieš save lenkimu į šoną) ir sulenkus viliojame į virtuvinę plėvelę ir vėl dedame pusvalandžiui į šaldytuvą. Tai kartojame dar penkis kartus. Paskutinį kartą lygiagretainį padalijame į juosteles po 5x10 cm.

Įdarui:
Į sviestą suberiame miltus ir kaitiname, kol pagels. Tada supilame atskirai užvirintą pieną su cukrumi ir šokoladu. Dar kiek paverdame. Nukėlus nuo ugnies maišome, kol atvės ir susitrauks išsilydęs sviestas. Tada sudedame vanilę, kiaušinio trynį ir sultis. Išmaišome iki purios masės.
Ant sluoksniuotos tešlos juostelių dedame po gerą šaukštą įdaro ir sulenkiam pusiau. Dedame į sviestiniu popieriumi išklotą skardą. Kepame orkaitėje, 220° C laipsnių temperatūroje, pusvalandį. Atvėsiname ant grotelių ir papuošiame karštu šokoladu.

Skanus

Sluoksniuotos tešlos sausainiai

Komentarai: 3
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Miltus nusijojame ant vėsaus stalo, padarome kalnelį. Į vidurį įpilame 75 g lydyto ir atvėsinto sviesto, vandenį ir druską. Viską gerai išmaišome. Suformuojam rutulį, kurį iš viršaus įpjaunam kryžiumi. Dedame į riebalais ištepta indą ir uždengiame virtuvine pėvele, ištepta riebalais, dedame į šaldytuvą pusvalandžiui. Tada ištraukiame ir su kočėlu iškočiojame keturlapio dobilo formą su tuputi storesniu viduriu, apie 8 mm storio. Į vidurį dedame kvadrato formos likusį sviestą (suformuojame mušdami sviesto gabalą įdėtą tarp virtuvinės plėvelės) ir užlenkiame dobilo lapus į vidų taip, kad uždengti sviestą. Tada kočiojame į lygiagretainio formą apie 8 mm storio. Lenkiame gautą lygiagretainį į tris dalis (iki dviejų trečdalių lenkiame vieną kraštą, ant jo lenkiame kitą) ir įviliojame į virtuvinę plėvelę. Dedame pusvalandžiui į šaldytuvą. Ištraukus vėl kočiojame lygiagretainį (dedam prieš save lenkimu į šoną) ir sulenkus viliojame į virtuvinę plėvelę ir vėl dedame pusvalandžiui į šaldytuvą. Tai kartojame dar penkis kartus. Paskutinį kartą lygiagretainį padalijame į juosteles po 5x10 cm.

Įdarui:
Į sviestą suberiame miltus ir kaitiname, kol pagels. Tada supilame atskirai užvirintą pieną su cukrumi ir šokoladu. Dar kiek paverdame. Nukėlus nuo ugnies maišome, kol atvės ir susitrauks išsilydęs sviestas. Tada sudedame vanilę, kiaušinio trynį ir sultis. Išmaišome iki purios masės.
Ant sluoksniuotos tešlos juostelių dedame po gerą šaukštą įdaro ir sulenkiam pusiau. Dedame į sviestiniu popieriumi išklotą skardą. Kepame orkaitėje, 220° C laipsnių temperatūroje, pusvalandį. Atvėsiname ant grotelių ir papuošiame karštu šokoladu.

Skanus

Reklama:

Komentarai (3)


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...