Šlaunelių mėsos kepsniukai marinuoti vyne
AUTORIUS:
Silvija
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
0.5 kilogramo vištiena (šlaunelių mėsa be kaulo ir odos)
0.5 kilogramo bulvių
1 žiupsnelis prieskoniai (bulvių )
4 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
2 valgomieji šaukštai vynas (sausas)
1 arbatinis šaukštelis prieskoniai (vištienai)
1 arbatinis šaukštelis apelsinų žievelės (džiovinta arba šviežiai nutarkuota)
šiek tiek druska (pagal skonį)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Pirmiausia pasigaminamas marinatas: aliejus, vynas, prieskoniai, apelsino žievelė sudedama į indą ir išmaišoma. Vištiena sudedama į marinatą ir paliekama maždaug pusvalandžiui marinuotis. Per tą laiką nuskutamos bulvės.
2.
Per pusę arba smulkiau supjaustytos bulvės sudedamos į kepimo indą, apšlakstomos aliejumi, apibarstomos prieskoniais. Ant jų dedama iš marinato išgriebta vištiena, ji turėtų “apkloti” bulves. Likusį marinatą, kurio nesugėrė vištiena, užpilti ant vištienos gabaliukų, sudėtų ant bulvių.
Nereikia pamiršti į kepimo indą įpilti tiek pasūdyto vandens, kad bulvės nepriliptų.
Indas uždengiamas folija, dedamas į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę ir kepama 30-40 min. Per tą laiką galima pasigaminti morkų salotas.
3.
Prieš baigiant vištienai kepti, nuimti foliją, kad paskrustų bulvės ir vištienos gabaliukai “apaugtų” rusva plutele. Skanaus

Populiariausi receptai šią savaitę

Šlaunelių mėsos kepsniukai marinuoti vyne

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Pirmiausia pasigaminamas marinatas: aliejus, vynas, prieskoniai, apelsino žievelė sudedama į indą ir išmaišoma. Vištiena sudedama į marinatą ir paliekama maždaug pusvalandžiui marinuotis. Per tą laiką nuskutamos bulvės.

  2. Per pusę arba smulkiau supjaustytos bulvės sudedamos į kepimo indą, apšlakstomos aliejumi, apibarstomos prieskoniais. Ant jų dedama iš marinato išgriebta vištiena, ji turėtų “apkloti” bulves. Likusį marinatą, kurio nesugėrė vištiena, užpilti ant vištienos gabaliukų, sudėtų ant bulvių.
    Nereikia pamiršti į kepimo indą įpilti tiek pasūdyto vandens, kad bulvės nepriliptų.
    Indas uždengiamas folija, dedamas į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę ir kepama 30-40 min. Per tą laiką galima pasigaminti morkų salotas.

  3. Prieš baigiant vištienai kepti, nuimti foliją, kad paskrustų bulvės ir vištienos gabaliukai “apaugtų” rusva plutele. Skanaus

Receptą atsiuntė Silvija
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų