Skaniausia lešių užtepėlė
AUTORIUS:
Eglė
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
0.5 stiklinės lęšiai ( rudieji)
150 gramų sūris ( kietasis arba fermentinis)
1 valgomasis šaukštas kopūstai (jūros, nesmulkinti (nebūtinai))
1 vienetas kiaušiniai
2 valgomieji šaukštai majonezas
1 žiupsnelis duona ( su grūdais vidutinio tamsumo)
1 žiupsnelis pipirai
1 skiltelė citrinų sultys
10 vienetų alyvuogių ((kalamatala rūšies arba žaliosios))
10 riekių druska
2 valgomieji šaukštai aliejaus (alyvuogių)
1 skiltelė česnakas
šiek tiek bazilikas (džiovintas (nebūtina))
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Iš anksto užmerkiame lęšius nakčiai arba bent pusei dienos.Užverdame ir pasūdome vandenį įberiame pipirų (jei to nepadarėte tiesiog verdate ilgiau bet lieka mažiau vitaminų) ,beriame lęšius ir verdame kol -suminkštės, bet nepervirti kad nesubliukštų. Išvirus nukošiame ir padedame nuošaliai atvėsti.
2.
Užverdame vėl vandenį ir 10 min. verdame kiaušinį. Užmerkiame jūros kopūstus vandeniu kad apsemtų puodelyje(15 min). Tarkuojame sūrį kietąjį su smulkiausia tarka, tiks ir burokinė - fermentiniui). Kiaušinįį kartu su jūros kopūstais ir alyvuogėm supjaustome kaip galima smulkiau arba panaudojame smulkintuvą, bet smulkiais gabaliukais o nesumalame į vientisą masę. Sumaišome visus ingredientus,dedame majonezo, beriame druską, pipirus, citrinos sultis išspaudžiame ir išspaudžiame česnaką per smulkintuvą.Viską sumaišome.
3.
Duoną paskrudiname keptuvėje su aliejumi ir baziliku , galima šiek tiek druskos jei duona balta. Aš naudoju sumuštinių keptuvę ir aptepu trupučiu sviesto ir pabarstau bazilikais..taip mažiau riebalų.
4.
Tepame ant duoniukų ir jei orisi papuošiame riekele pomidoro.

Skanaus !

Populiariausi receptai šią savaitę

Skaniausia lešių užtepėlė

Komentarai: 3
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 3
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Iš anksto užmerkiame lęšius nakčiai arba bent pusei dienos.Užverdame ir pasūdome vandenį įberiame pipirų (jei to nepadarėte tiesiog verdate ilgiau bet lieka mažiau vitaminų) ,beriame lęšius ir verdame kol -suminkštės, bet nepervirti kad nesubliukštų. Išvirus nukošiame ir padedame nuošaliai atvėsti.

  2. Užverdame vėl vandenį ir 10 min. verdame kiaušinį. Užmerkiame jūros kopūstus vandeniu kad apsemtų puodelyje(15 min). Tarkuojame sūrį kietąjį su smulkiausia tarka, tiks ir burokinė - fermentiniui). Kiaušinįį kartu su jūros kopūstais ir alyvuogėm supjaustome kaip galima smulkiau arba panaudojame smulkintuvą, bet smulkiais gabaliukais o nesumalame į vientisą masę. Sumaišome visus ingredientus,dedame majonezo, beriame druską, pipirus, citrinos sultis išspaudžiame ir išspaudžiame česnaką per smulkintuvą.Viską sumaišome.

  3. Duoną paskrudiname keptuvėje su aliejumi ir baziliku , galima šiek tiek druskos jei duona balta. Aš naudoju sumuštinių keptuvę ir aptepu trupučiu sviesto ir pabarstau bazilikais..taip mažiau riebalų.

  4. Tepame ant duoniukų ir jei orisi papuošiame riekele pomidoro.

    Skanaus !

Receptą atsiuntė Eglė
Reklama:

Komentarai (3)


Daugiau receptų