250 gramų | avižinių dribsnių |
500 gramų | kvietiniai miltai (rupūs) |
30 gramų | mielės |
1 valgomasis šaukštas | medus |
2 arbatiniai šaukšteliai | druska (prieskoninė) |
4 valgomieji šaukštai | sezamas |
šiek tiek | taukai (kiaulių) |
Įberti druskos, išminkyti blizgią bei tamprią tešlą ir dar kartą palikti kilti.
Ant miltais apibarstytos lentelės iš tešlos iškočioti volelį ir supjaustyti jį į 18 vienodo dydžio gabaliukų. Iš kiekvienos tešlos gabaliuko padaryti bandelę.
Bandeles dėti į taukais išteptą kepimo skardą, aptepti vandeniu, apibarstyti sezamais ir palikti, kad pakiltų. Kai bandelės dvigubai pakils, pašauti į karštą orkaitę ir iškepti.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Bandelės su varške
- Bandelės su varške
- Bandelės su varške
- Bandelės su aguonomis
- Sūrio pyragėliai
- Mielinė bulka su razinomis
- Aguonų vyniotinukai
- Tobulas mėsainis
- Mėlynių bandelė
- Sluoksniuotos tešlos užkandis su dešra ir sūriu
- Ruginių miltų bandelės
- Bandelės su obuoliais ir kriaušėmis
- Mielinės bandelės su kokoso įdaru
- "Traškio" bandelė
- Bandelės su džemu
- Žuvies spurgytės
- Pusryčių bandelės
- Bandelės iš batono
- Mielinės spurgos
- Bandelės su spanguolėmis
Skandinaviškos bandelės
- Paruošimo laikas:
-
Avižiniai dribsniai,
250 gramų -
Kvietiniai miltai, rupūs,
500 gramų -
Mielės,
30 gramų -
Medus,
1 valgomasis šaukštas -
Druska, prieskoninė,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Sezamas,
4 valgomieji šaukštai - Taukai (kiaulių)
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Miltus suberti į dubenėlį, juose padaryti duobutę, suberti sutrupintas mieles, sudėti medų ir įpilti 1/2 l drungno vandens. Blendinį sumaišyti su žiupsneliu miltų ir palikti, kad pakiltų.
Įberti druskos, išminkyti blizgią bei tamprią tešlą ir dar kartą palikti kilti.
Ant miltais apibarstytos lentelės iš tešlos iškočioti volelį ir supjaustyti jį į 18 vienodo dydžio gabaliukų. Iš kiekvienos tešlos gabaliuko padaryti bandelę.
Bandeles dėti į taukais išteptą kepimo skardą, aptepti vandeniu, apibarstyti sezamais ir palikti, kad pakiltų. Kai bandelės dvigubai pakils, pašauti į karštą orkaitę ir iškepti.