500 gramų | miltai |
6 gramai | mielės (sausos) |
3 vienetai | kiaušiniai |
200 mililitrų | pienas |
300 gramų | cukrus |
300 gramų | sviestas |
2 saujos | razinos |
1 stiklinė | aguonų |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Citrininis varškės pyragas su kakava
- Morkų pyragas
- Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške, špinatais ir pomidorais
- Vynuogių pyragas
- Varškės ir moliūgų apkepas
- Obuolių pyragas su šokoladiniu užtepu
- Vyšnių tortas
- Keksiukai
- Pynutės su šokoladu
- Tikrasis šimtalapis
- Biskvitas su vyšniomis
- Mielinis vyniotinis su aguonomis
- Trupiniuotis su slyvomis
- Varškės apkepas su juodaisiais serbentais
- Keksas su razinomis
- Pyragas „paprastutis“
- Žydų meduolis
- Ryžių pyragas su silke
- Slyvų pyragas
- Pyragas su lašišos įdaru
Šimtalapis
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Miltai,
500 gramų -
Mielės, sausos,
6 gramai -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Pienas,
200 mililitrų -
Cukrus,
300 gramų -
Sviestas,
300 gramų -
Razinos,
2 saujos -
Aguonos,
1 stiklinė - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Miltus sumaišyti su sausom mielėmis ir trupučiu cukraus. Į miltus supilti pašildytą pieną ir suplaktus kiaušinius.
Minkyti, kol tešla taps elastinga.
Padalinus į 5 vienodo dydžio gabalėlius, uždengti kad neapdžiūtų ir palikti pakilti.
Ištirpdyti sviestą.
Pakilus tešlai, kiekvieną gabalėlį atsargiai ištampyti iki taps permatomas. Tuomet palaistyti sviestu ir pabarstyti cukrumi. Tą patį kartoti su kiekvienu likusiu tešlos gabalėliu.
Ant paskutinio ištampyto lakšto pabarstyti razinas, sudėti prie krašto aguonas ir suvynioti ritinėlį. Šį deti į kepimo formą ir pašauti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug 50 -čiai minučių.
Komentarai (4)
-
Irma
2018-12-19 22:59
O tai istampymas tai kaip suprantu kocelu kocioti? Į visas puses?
-
Kostas
2018-12-15 18:32
Pabandysim
-
monika
2018-12-15 18:23
Nuostabu!!!
-
Virginija.
2018-12-12 11:35
Laba diena. Norėjau paklausti ar pati viršų nereik patepti.,?