šiek tiek | juodieji pipirai (malti) |
šiek tiek | gvazdikėliai |
1 valgomasis šaukštas | aliejaus |
1.5 stiklinės | vanduo |
4 vienetai | silkė |
3 vienetai | svogūnai |
2 vienetai | morkos |
3 valgomieji šaukštai | acto |
šiek tiek | lauro lapų (lapeliai) |
šiek tiek | cukrus |
Pastaba. Vyniotinių įdaras gali būti supjaustyti rauginti agurkai, rauginti kopūstai, troškinti džiovinti grybai, krienai, obuoliai ir kt.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kumpio suktinukai
- Sumuštinukai su mozarelos sūriu
- Dešrelės sluoksniuotoje tešloje
- Gaspadoriaus užkanda
- Užkandis "Margas pavasario stalas"
- Grybų užkandis
- Omletas su krevetėmis
- Krabų lazdelės tešloje
- Įdaryti vištiena pomidorai
- Skanios "Bačkutės"
- Duona įdaryti pomidorai
- Gaivi sūrio užkandėlė
- Kamuoliukai su slyvomis
- Nesaldūs keksiukai
- Dešriukai
- Suši
- Roterdamo riekelės
- Silkutė su cinamonu
- Naminis lavašas
- Įdarytos bulvės
Silkės vyniotinis
- Juodieji pipirai, malti
- Gvazdikėliai
-
Aliejus,
1 valgomasis šaukštas -
Vanduo,
1.5 stiklinės -
Silkė,
4 vienetai -
Svogūnai,
3 vienetai -
Morkos,
2 vienetai -
Actas,
3 valgomieji šaukštai - Lauro lapai, lapeliai
- Cukrus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Išmirkytos ir išvalytos silkės, išėmus kaulus ir ašakas, perpjaunamos išilgai. Vanduo užvirinamas su prieskoniais, griežinėliais supjaustytomis daržovėmis, actu ir atšaldomas. Silkės pusė aptepama aliejumi, apdedama marinate virtomis morkomis, svogūnais, susukama ir susmeigiama gvazdikėliu (silkė vyniojama oda į viršų). Sudėti į gilų pailgą pusdubenį vyniotiniai užpilami ataušintu marinatu.
Pastaba. Vyniotinių įdaras gali būti supjaustyti rauginti agurkai, rauginti kopūstai, troškinti džiovinti grybai, krienai, obuoliai ir kt.