200 gramų | zigmo klasikinė silkės filė | |
200 gramų | zigmo šaltai rūkyta lašišos filė | |
100 gramų | bulvių (virtos) | |
50 gramų | morkos | |
100 gramų | paprika | |
100 gramų | burokėliai | |
2 vienetai | kiaušiniai ((tryniai)) | |
100 gramų | saulėgrąžų aliejus | |
10 gramų | vyno actas ((balto)) | |
šiek tiek | druska | |
20 gramų | krapai | |
Kremui: | ||
200 gramų | morkos | |
100 gramų | grietinėlės, 35% | |
100 gramų | sviestas | |
šiek tiek | druska |
Išverdamos daržovės pasūdytame vandenyje, atvėsinamos ir supjaustomos griežinėliais, po to formuojami apskritimai, kurie pamarinuojami aliejuje su trupučiu druskos. Silkė ir lašiša suformuojama apskritimais, viskas gražiai išdėliojama lėkštės pakraščiuose, į tarpus pilamas majonezas ir morkų kremas. Prie šio patiekalo tinka prancūziška duona.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Pikantiškos rožytės
- Cukinijos pusžiedžiai tešloje
- Užkandukai
- Karštas aštrus užkandis iš pupelių
- Ančiukų širdelių užkandelė
- Mini picos su majonezu
- Sumuštinis "Ara"
- Pyragėliai su daržovėmis
- Stirnienos vyniotiniai
- Benedikto kiaušiniai su ZIGMO lašiša
- Vištos spurgos
- Lazdelės su sūriu
- Krabų lazdelės tešloje.
- Pica lavaše jaukiems žiemos vakaras
- Žuvis apelsinų puodelyje
- Vištienos vyniotinis
- Greitas užkandis
- Krevečių ir šoninės iešmeliai
- Svogūnai prie alaus
- Skrebučiai
Silkės ir lašišos užkandėlė su bulvėmis ir majonezo padažu
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
ZIGMO Klasikinė silkės filė ,
200 gramų -
ZIGMO šaltai rūkyta lašišos filė,
200 gramų -
Bulvės, virtos,
100 gramų -
Morkos,
50 gramų -
Paprika,
100 gramų -
Burokėliai,
100 gramų -
Kiaušiniai, (tryniai),
2 vienetai -
Saulėgrąžų aliejus,
100 gramų -
Vyno actas, (balto),
10 gramų - Druska
-
Krapai,
20 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Morkos,
200 gramų -
Grietinėlė, 35%,
100 gramų -
Sviestas,
100 gramų - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Majonezo gamyba: kiaušinių tryniai išsukami, po truputį pilant saulėgrąžų aliejų, padažui sutirštėjus, pilamas actas, pagardinama krapais ir druska.
Išverdamos daržovės pasūdytame vandenyje, atvėsinamos ir supjaustomos griežinėliais, po to formuojami apskritimai, kurie pamarinuojami aliejuje su trupučiu druskos. Silkė ir lašiša suformuojama apskritimais, viskas gražiai išdėliojama lėkštės pakraščiuose, į tarpus pilamas majonezas ir morkų kremas. Prie šio patiekalo tinka prancūziška duona.