100 mililitrų | vynas (baltas) |
2 valgomieji šaukštai | acto |
1 vienetas | svogūnai |
1 vienetas | česnakas (skiltelė) |
1 arbatinis šaukštelis | garstyčios (padažas) |
2 vienetai | kiaušiniai (tryniai) |
4 vienetai | silkė |
125 gramai | pienas |
2 valgomieji šaukštai | grietinė |
1 arbatinis šaukštelis | aitriosios paprikos (maltas) |
6 vienetai | pipirai (juodieji) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Pusryčių šulinėliai su šonine
- Fondiu iš moliūgo
- Sveiki brokolių rutuliukai
- Kiaušiniai, įdaryti šprotais
- Perverti sumuštinukai švediškam stalui
- Kiaušinienė su varškės sūriu
- Apkepėlė "Spalvotas ruduo"
- Sumuštiniai su lašiša
- Suktukai su varške
- Vištienos tortas
- Silkė su virtomis daržovėmis ir krienų su majonezu padažu
- Krabų lazdelių kukuliai
- Sūrio rutuliukai
- Dideli Guliverio pirštai
- Šokoladiniai vaisiai
- Troškinti daržovių suktinukai
- Žalumynų indeliai su krevetėmis
- Vyniotinis iš faršo ir sūrio
- Įdaryti kiaušiniai "Musmirės"
- Silkės užkandėlė
Silkė su grietine
- Paruošimo laikas:
-
Vynas, baltas,
100 mililitrų -
Actas,
2 valgomieji šaukštai -
Svogūnai,
1 vienetas -
Česnakas, skiltelė,
1 vienetas -
Garstyčios, padažas,
1 arbatinis šaukštelis -
Kiaušiniai, tryniai,
2 vienetai -
Silkė,
4 vienetai -
Pienas,
125 gramai -
Grietinė,
2 valgomieji šaukštai -
Aitrioji paprika, maltas,
1 arbatinis šaukštelis -
Pipirai, juodieji,
6 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Silkės nuvalomos, perpjaunamos išilgai pusiau, 1—2 val. pamirkomos piene, po to gerai apsausinamos. Marinatui sumaišoma vynas ir vyno actas, suberiami svogūno ir česnako griežinėliai, pipirai ir druska. Viskas pavirinama. Į šį marinatą sudedamos silkės, įpilama truputį karšto vandens, kad skystis silkes apsemtų, ir viskas 7 min. pavirinama. Po to silkės išimamos, o likęs sultinys perkošiamas, ataušinamas ir pagardinamas tryniais, grietine, garstyčiomis bei čili pipirais. Silkės gautu padažu užpilamos ir šaltos paduodamos.
Komentarai (7)
-
rasa
2009-07-20 12:23
skanu