5 kilogramai | šerniena (kumpis) |
125 gramai | kiaulienos lašiniai |
250 gramų | sviestas |
1 stiklinė | raudonas vynas |
1 stiklinė | sultinys |
2 valgomieji šaukštai | juodieji serbentai (sultys) |
2 valgomieji šaukštai | aviečių (sultys) |
3 vienetai | gvazdikėliai |
4 vienetai | kadagio uogos |
2 vienetai | juodieji pipirai |
1 vienetas | svogūnai |
1 vienetas | duona (plutelė) |
1 arbatinis šaukštelis | krakmolas |
šiek tiek | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Sprandinės suktinukai su malta mėsa ir sūriu
- Jautienos antrekotas su pomidorų ir grybų padažu
- Lengvi kiaulienos kepsneliai
- Kiaulienos vyniotinis su morkomis
- Italijos kukuliai
- Kebabas ant iešmo
- Steikai
- Skanus šašlykiukas
- Mėsos kukuliai
- Kiaulienos išpjova po porais
- Giminės kotletai ant laužo
- Naminiai mėsainiai
- Šonkauliukai su svogūnų ir paprikų padažu
- Faršo vyniotinis
- Sotūs pietūs - meksikietiškai
- Jautienos cimesas
- Šašlykai gurmanams
- Traškus kiaulienos kepsnys, marinuotas su Ancho aitriosiomis paprikomis
- Veršienos pjausniai
- Zuikis - vyniotinis su šparagais ir raudona paprika
Šernienos kepsnys
- Paruošimo laikas:
-
Šerniena, kumpis,
5 kilogramai -
Kiaulienos lašiniai,
125 gramai -
Sviestas,
250 gramų -
Raudonas vynas,
1 stiklinė -
Sultinys,
1 stiklinė -
Juodieji serbentai, sultys,
2 valgomieji šaukštai -
Avietės, sultys,
2 valgomieji šaukštai -
Gvazdikėliai,
3 vienetai -
Kadagio uogos,
4 vienetai -
Juodieji pipirai,
2 vienetai -
Svogūnai,
1 vienetas -
Duona, plutelė,
1 vienetas -
Krakmolas,
1 arbatinis šaukštelis - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kumpio oda nulupama, mėsa išmušama, ištrinama druska, prismaigstoma juostelėmis supjaustytų lašinių. Įdėjus į skardą, kumpis apipilamas ištirpintu sviestu, įdedamas supjaustytas svogūnas ir prieskoniai. Kepamas 2—2,5 valandas palaistant vynu, sultiniu ir kepsnio sultimis. Kad kepsnio padažas būtų tirštesnis, į jį įdedama duonos pluta. Iškepęs kumpis atvėsinamas, likęs padažas perkošiamas, supilamas šaltame vandenyje ištirpintas bulvių krakmolas ir maišant užvirinamas. Padažas pasūdomas, supilamos aviečių ir serbentų sultys. Padažu užpilamas kepsnys. Kepsnys supjaustomas, sudedamas į lėkštę, atskirai paduodamas likęs padažas.
Komentarai (5)
-
(anonimas)
2009-07-27 22:30
:-D