Prieskoninės daržovės supjaustomos ir pakepinamos. Įpilamas pomidorų padažas ir troškinama. Miltai pakepinami svieste, atskiedžiami sultiniu ir 30 min. virinami. Daržovės sudedamos į virintus miltus, įberiama prieskonių ir apie 20 min. verdama. Vėliau masė ištrinama pro sietelį ir užvirinama. Padažas gardinamas grietine, cukrumi, druska, citrinos rūgštimi.
Padažą galima gaminti ir be grietinės. Padažas tinka prie mėsos maltinių, daržovių, makaronų ir kitų patiekalų.
Savas pomidorų padažas
Paruošimo laikas:
Apie 5 min
INGREDIENTAI:
1 stiklinė | sultinys |
0.5 stiklinės | grietinė |
4 valgomieji šaukštai | pomidorų padažas |
0.5 valgomojo šaukšto | kvietiniai miltai |
1.5 valgomojo šaukšto | sviestas |
1 vienetas | svogūnai |
1 vienetas | petražolės |
1 vienetas | morkos |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | cukrus |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | citrinos rūgštis |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Populiariausi receptai šią savaitę
- Brokolių padažas
- Arvydo greipfrutų-alyvuogių padažas
- Aštrus padažas
- Guacamole
- Moliūgų kečupas
- Padažas prie kugelio
- Medaus padažas
- Blynelių padažas
- Nektarinų salsa kepsniams
- Žuvies padažas
- Arvydo aromatingas kečupas
- Avokadų padažas su citrina
- Pievagrybių padažas
- Grietinės padažas
- Spanguolių padažas
- Spanguolių ir obuolių padažas
- Konservuota adžika
- Pomidorų padažas su grybais
- Dietinis padažas
- Mango padažas
Savas pomidorų padažas
Komentarai:
5
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Sultinys,
1 stiklinė -
Grietinė,
0.5 stiklinės -
Pomidorų padažas,
4 valgomieji šaukštai -
Kvietiniai miltai,
0.5 valgomojo šaukšto -
Sviestas,
1.5 valgomojo šaukšto -
Svogūnai,
1 vienetas -
Petražolės,
1 vienetas -
Morkos,
1 vienetas - Druska
- Cukrus
- Juodieji pipirai
- Citrinos rūgštis
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Prieskoninės daržovės supjaustomos ir pakepinamos. Įpilamas pomidorų padažas ir troškinama. Miltai pakepinami svieste, atskiedžiami sultiniu ir 30 min. virinami. Daržovės sudedamos į virintus miltus, įberiama prieskonių ir apie 20 min. verdama. Vėliau masė ištrinama pro sietelį ir užvirinama. Padažas gardinamas grietine, cukrumi, druska, citrinos rūgštimi.
Padažą galima gaminti ir be grietinės. Padažas tinka prie mėsos maltinių, daržovių, makaronų ir kitų patiekalų.
Reklama:
Komentarai (5)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...