Tešlai: | ||
150 gramų | sviestas | |
70 gramų | cukraus pudra | |
40 gramų | krakmolas | |
1 arbatinis šaukštelis | cinamonas | |
1 vienetas | kiaušiniai ((trynys)) | |
200 gramų | miltai | |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai | |
šiek tiek | druska | |
Aptepimui: | ||
1 vienetas | kiaušiniai ((baltymai)) | |
Pabarstymui: | ||
3 arbatiniai šaukšteliai | cukrus | |
2 arbatiniai šaukšteliai | cinamonas | |
75 gramai | lazdyno riešutai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- KŪČIUKAI
- Avižiniai sausainiai
- Trapūs sausainiai su kardamonu ir imbieru
- Imbieriniai Viktorijos sausainiai
- Traškios saldžiosios ispaniškos lazdelės
- Amerikietiški sausainiai
- Minkšti juodojo šokolado sausainiai
- Sausainiai su obuoliais
- Vaikystės skarelės
- Gardžios duonos lazdelės
- Sausainiai su džiovintais ananasais
- Dr. Oetker imbieriniai sausainiai dekoruoti glajumi ir pabarstukais
- Meduolis baltarusiškai
- Imbierinės žvaigždės
- Sausainiai "Šypsenėlės"
- Tinginys tarp aguonų
- Skanios širdelės
- Kokosiniai sausainiai
- Kepta eglutė
- Sausainiai su uogiene
Sausainukai su cinamonu
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
-
Sviestas,
150 gramų -
Cukraus pudra,
70 gramų -
Krakmolas,
40 gramų -
Cinamonas,
1 arbatinis šaukštelis -
Kiaušiniai, (trynys),
1 vienetas -
Miltai,
200 gramų -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Kiaušiniai, (baltymai),
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Cukrus,
3 arbatiniai šaukšteliai -
Cinamonas,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Lazdyno riešutai,
75 gramai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Tešlai kambario temperatūros sviestą išsukti su cukraus pudra iki vientisos masės. Suberti krakmolą, cinamoną, trynį ir išmaišyti. Įsijoti miltus su kepimo milteliais. Paminkyti, kol tešla taps graži ir glotni. Padalinti ją į 4 dalis ir iš kiekvienos suformuoti 2-3 cm skersmens dešrelę. Įvynioti į maistinę plėvelę.
Dėti pusvalandžiui į šaldymo kamerą. Tuo tarpu pabarstukams gana smulkiai sukapoti riešutus, sumaišyti juos su cukrumi ir cinamonu. Lengvai šakute paplakti baltymą. Išimti dešreles iš šaldiklio ir supjaustyti maždaug 3 mm storio monetėlėmis. Sausainiukus aptepti kiaušinio baltymu, tada baltymuotąja puse merkti į riešutų-cukraus mišinį. Dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepti 180 C orkaitėje apie 10 min. Skanaus!