Sausainukai su cinamonu
AUTORIUS:
Jurgita
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Tešlai:
150 gramų sviestas
70 gramų cukraus pudra
40 gramų krakmolas
1 arbatinis šaukštelis cinamonas
1 vienetas kiaušiniai ((trynys))
200 gramų miltai
1 arbatinis šaukštelis kepimo milteliai
šiek tiek druska
Aptepimui:
1 vienetas kiaušiniai ((baltymai))
Pabarstymui:
3 arbatiniai šaukšteliai cukrus
2 arbatiniai šaukšteliai cinamonas
75 gramai lazdyno riešutai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Tešlai kambario temperatūros sviestą išsukti su cukraus pudra iki vientisos masės. Suberti krakmolą, cinamoną, trynį ir išmaišyti. Įsijoti miltus su kepimo milteliais. Paminkyti, kol tešla taps graži ir glotni. Padalinti ją į 4 dalis ir iš kiekvienos suformuoti 2-3 cm skersmens dešrelę. Įvynioti į maistinę plėvelę.
2.
Dėti pusvalandžiui į šaldymo kamerą. Tuo tarpu pabarstukams gana smulkiai sukapoti riešutus, sumaišyti juos su cukrumi ir cinamonu. Lengvai šakute paplakti baltymą. Išimti dešreles iš šaldiklio ir supjaustyti maždaug 3 mm storio monetėlėmis. Sausainiukus aptepti kiaušinio baltymu, tada baltymuotąja puse merkti į riešutų-cukraus mišinį. Dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepti 180 C orkaitėje apie 10 min. Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Sausainukai su cinamonu

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 12
Tešlai: Aptepimui: Pabarstymui:
Gaminimo eiga:
  1. Tešlai kambario temperatūros sviestą išsukti su cukraus pudra iki vientisos masės. Suberti krakmolą, cinamoną, trynį ir išmaišyti. Įsijoti miltus su kepimo milteliais. Paminkyti, kol tešla taps graži ir glotni. Padalinti ją į 4 dalis ir iš kiekvienos suformuoti 2-3 cm skersmens dešrelę. Įvynioti į maistinę plėvelę.

  2. Dėti pusvalandžiui į šaldymo kamerą. Tuo tarpu pabarstukams gana smulkiai sukapoti riešutus, sumaišyti juos su cukrumi ir cinamonu. Lengvai šakute paplakti baltymą. Išimti dešreles iš šaldiklio ir supjaustyti maždaug 3 mm storio monetėlėmis. Sausainiukus aptepti kiaušinio baltymu, tada baltymuotąja puse merkti į riešutų-cukraus mišinį. Dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepti 180 C orkaitėje apie 10 min. Skanaus!

Receptą atsiuntė Jurgita
Reklama:

Komentarai (2)


Daugiau receptų