250 gramų | varškė |
250 gramų | miltai |
200 gramų | sviestas |
1 stiklinė | cukrus |
0.5 stiklinės | vanilinis cukrus |
2 valgomieji šaukštai | cinamonas |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Lapeliai su įdaru
- Kamelijos skanėstas
- Sausainiai „Pirštukai“
- Traškios saldžiosios ispaniškos lazdelės
- Sausainukai su kokosų drožlėmis
- Sūrio sausainiai su alyvuogėmis
- Šokoladiniai sausainiai
- Sausainiai su šokoladu
- Kriaušinės skarelės
- Grybukai
- Songoko sausainiai
- Traškieji sausainiukai
- Paprasti lietuviški sausainiai
- Sausainiai su krakmolu
- Žiemos skanumynas
- Avižiniai sausainiai
- Sausainiai "Margučiai"
- Olandiški sausainėliai su majonezu
- Naminiai riestainiukai
- Melomakarona - graikiškoms Kalėdoms
Sausainiai su varške ir cinamonu
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Varškė,
250 gramų -
Miltai,
250 gramų -
Sviestas,
200 gramų -
Cukrus,
1 stiklinė -
Vanilinis cukrus,
0.5 stiklinės -
Cinamonas,
2 valgomieji šaukštai -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Minkštą sviestą ištriname su varške. Suberiame persijotus miltus ir kepimo miltelius (miltų dėti tiek, kad tešla neliptų prie rankų).
Minkome tešlą. Baigus minkyti dedame 1 valandai į šaldytuvą.
Atvėsusią tešlą padaliname į keturias dalis ir iškočiojame kuo plonesnį lakštą.
Su stikline išspaudžiame apskritimus.
Abi apskritimo puses išvoliojame cinamoniniame cukruje ir sulankstome du kartus per pusę.
Sausainį dar kartą gerai suspaudžiame, nes kepdami gali išsiskleisti ir dar kartą išvoliojame cinamonineme cukruje.
Kepame 180°C orkaitėje apie 20 minučių, arba kol gražiai paruduoja.
Atvėsiname. Skanaus :)