2 vienetai | kiaušiniai |
315 gramų | miltai |
250 gramų | cukrus |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
1 arbatinis šaukštelis | druska |
1 arbatinis šaukštelis | vanilinis cukrus |
200 gramų | sviestas |
200 gramų | šokoladas |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Sausainiai „Bangelės“
- Paukščiukai
- Skanios širdelės
- Trapūs žagarėliai
- Avižiniai sausainiai
- Austriški kalėdiniai sausainukai
- Austriški šokoladiniai sausainiai
- Dr. Oetker imbieriniai sausainiai dekoruoti glajumi ir pabarstukais
- Kakaviniai sausainiai su baltojo šokolado kremu
- Sluoksniuotas traškus tešlainių desertas su "POÉMA Creme" (pagal Darių Dabrovolską)
- Paprasti sausainiai su šokolado glaistu
- Kalėdiniai imbieriniai sausainiai
- Vamzdeliai su avietėmis
- Trapūs sausainiai
- Aguoniniai sausainiai
- Sausainiai su riešutais
- Kalėdiniai sausainiai
- Kūčiukai
- Sausainiai su uogiene
- Paprastuoliai sausainukai
Sausainiai su šokoladu
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Miltai,
315 gramų -
Cukrus,
250 gramų -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Vanilinis cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Sviestas,
200 gramų -
Šokoladas,
200 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo. Įmušame kiaušinius, gerai išmaišome. Suberiame miltus, druską, kepimo miltelius ir išmaišome iki vientisos masės. Įmaišome 100 g kapoto šokolado. Tešlą uždarome į sandarų indą ir dedame į šaldytuvą 1 val.
Imame tešlą arbat. šaukšteliu, delnais suformuojame kamuoliuką ir suplojame. Dedame į skardą išklotą kepimo popieriumi. Kepame 180 laipsnių karštumo orkaitėje 10- 12 min. Tarp sausainių palikite didelius tarpelius, nes kepdami jie plečiasi į šonus.
Iškepusius sausainius paliekame orkaitėje atvėsti, o tuo tarpu garuose išsilydome likusį šokoladą ir apliejame juo atvėsusius sausainius.
Komentarai (2)
-
Ooo
2014-08-05 18:58
Man sausainiai issiliejo ir pasidare pyragas :))