125 gramai | kvietiniai miltai |
75 gramai | cukrus |
1 vienetas | kiaušiniai |
0.5 arbatinio šaukštelio | kepimo milteliai |
šiek tiek | druska |
75 gramai | sviestas |
2 lašai | romas (ekstraktas) |
1 lašas | vanilė (ekstraktas) |
30 gramų | juodojo šokolado |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Lapeliai su įdaru
- Dr. Oetker imbieriniai sausainiai dekoruoti glajumi ir pabarstukais
- Sviestiniai sausainiai
- Sausainiai su baltuoju ir juoduoju šokoladu
- Trapūs ryžių miltų sausainiai
- Gardūs kokosiniai sausainiukai
- Sausainiai su šokoladu
- Migdoliniai sausainiai
- Sausainiai su obuoliais
- Kakaviniai sausainiai su baltojo šokolado kremu
- Šokoladiniai sausainiai
- Kalėdiniai grybukai
- Skanūs sutirštinto pieno ir kokosų sausainiai
- Morkų sausainiai
- Kūčiukai
- Sausainukai "Sraigės"
- Kamelijos skanėstas
- Songoko sausainiai
- Sausainiai "Šypsenėlės"
- Morenginiai sausainiai
Sausainiai su šokolado gabaliukais
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
125 gramai -
Cukrus,
75 gramai -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Kepimo milteliai,
0.5 arbatinio šaukštelio - Druska
-
Sviestas,
75 gramai -
Romas, ekstraktas,
2 lašai -
Vanilė, ekstraktas,
1 lašas -
Juodasis šokoladas,
30 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Miltus, kepimo miltelius ir druską suberkite į didelį dubenį. Įpjaustykite sviestą, kol jis primins smulkius trupinius. Įmaišykite cukrų, kiaušinį ir romo bei vanilės esencijas. Palaikykite tešlą šaldytuve apie 30 minučių. Šokoladą sutarkuokite stambia tarka ir įmaišykite į tešlą. Dar palaikykite 20 minučių šaldytuve. Tuomet leiskite tešlą per mėsmalę norimos formos sausainėlius ir kepkite 12 – 15 minučių, kol švelniai paruduos 180 0C. Palikite maždaug 5 minutes atvėsti, kol truputį sukietės.