Sausainiai su migdolais
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
250 gramų kvietiniai miltai
1 arbatinis šaukštelis kepimo milteliai
šiek tiek druska
150 gramų sviestas
150 gramų cukrus
1 vienetas kiaušiniai
2 arbatiniai šaukšteliai romas (ekstraktas)
1 arbatinis šaukštelis vanilė (ekstraktas)
60 gramų juodojo šokolado
2 arbatiniai šaukšteliai vanilinis cukrus
100 gramų sezamas (sėklos)
100 gramų migdolai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Miltus, kepimo miltelius ir druską suberkite į didelį dubenį. Įpjaustykite sviestą, kol jis primins smulkius trupinius. Įmaišykite cukrų, kiaušinį ir romo bei vanilės esencijas. Padalykite tešlą pusiau. Palaikykite tešlą šaldytuve apie 30 minučių. Šokoladą ištirpinkite dvigubame puode virš verdančio vandens, sumaišykite su vaniliniu cukrumi. Išimkite vieną tešlos pusę ir įminkykite šokolado mišinį. Iš šokoladinės tešlos suformuokite 23 cm ilgio volelį. Apie 30 minučių atvėsinkite šaldytuve. Iškočiokite paprastą tešlą, kad atitiktų aplink šokoladinį volelį. Apvyniokite paprastą tešlą aplink atvėsintą šokoladinę tešlą ir suformuokite didesnį volelį. Dar palaikykite 20 minučių šaldytuve. Tuomet apvoliokite sezamo sėklose ir supjaustykite volelį 5 mm storio riekelėmis ir išdėliokite į formeles arba ant kepimo skardos. Į kiekvieno sausainėlio vidų įspauskite po migdolą. Kepkite 12 – 15 minučių, kol švelniai paruduos 180 0C. Palikite maždaug 5 minutes atvėsti, kol truputį sukietės.

Populiariausi receptai šią savaitę

Sausainiai su migdolais

Komentarai: 4
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Miltus, kepimo miltelius ir druską suberkite į didelį dubenį. Įpjaustykite sviestą, kol jis primins smulkius trupinius. Įmaišykite cukrų, kiaušinį ir romo bei vanilės esencijas. Padalykite tešlą pusiau. Palaikykite tešlą šaldytuve apie 30 minučių. Šokoladą ištirpinkite dvigubame puode virš verdančio vandens, sumaišykite su vaniliniu cukrumi. Išimkite vieną tešlos pusę ir įminkykite šokolado mišinį. Iš šokoladinės tešlos suformuokite 23 cm ilgio volelį. Apie 30 minučių atvėsinkite šaldytuve. Iškočiokite paprastą tešlą, kad atitiktų aplink šokoladinį volelį. Apvyniokite paprastą tešlą aplink atvėsintą šokoladinę tešlą ir suformuokite didesnį volelį. Dar palaikykite 20 minučių šaldytuve. Tuomet apvoliokite sezamo sėklose ir supjaustykite volelį 5 mm storio riekelėmis ir išdėliokite į formeles arba ant kepimo skardos. Į kiekvieno sausainėlio vidų įspauskite po migdolą. Kepkite 12 – 15 minučių, kol švelniai paruduos 180 0C. Palikite maždaug 5 minutes atvėsti, kol truputį sukietės.

Reklama:

Komentarai (4)


Daugiau receptų