Sausainiai "Smėlio juostos"
AUTORIUS:
Ieva Visockytė
Porcijų skaičius: 25
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 25
430 gramų miltai
1 žiupsnelis druska
0.5 arbatinio šaukštelio kepimo milteliai
40 gramų vanduo
1 vienetas kiaušiniai
75 gramai žemės riešutai
300 gramų uogienė (obuolių)
155 gramai cukrus
245 gramai margarinas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską sumaišome. 40 g kiaušinio lengvai paplakam su vandeniu, tik tiek, kad susimaišytų, bet nesuputotų. Riešutus sukapojam.
2.
Į miltų mišinį įpjaustom margariną ir pirštais malam tol, kol masė ima panašėti į žvyrą. Supilam kiaušinį-vandenį ir minkom, kol visa masė dubenyje sukimba į vieną didelį tešlos gniutulą.
3.
Orkaitę įkaitinti iki 220° temp. . Skardą išklojam kepimo popieriumi. Ant miltais pabarstyto stalo dedam tešlą ir iškočiojam 3-5 mm storio stačiakampį. Supjaustom jį vienodo dydžio juostelėm. Pusę jų aptepam obuolių uogiene, likusias uždedam ant viršaus ir guldom į skardą.
4.
Aptepam kiaušinio plakiniu (tikriau tuo, kas liko iš kiaušinio atėmus 40 g), apibarstom riešutais ir kepam, kol pasidaro rudos, maždaug 20 minučių. Ataušinti geriausia ant grotelių.

Populiariausi receptai šią savaitę

Sausainiai "Smėlio juostos"

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 25
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską sumaišome. 40 g kiaušinio lengvai paplakam su vandeniu, tik tiek, kad susimaišytų, bet nesuputotų. Riešutus sukapojam.

  2. Į miltų mišinį įpjaustom margariną ir pirštais malam tol, kol masė ima panašėti į žvyrą. Supilam kiaušinį-vandenį ir minkom, kol visa masė dubenyje sukimba į vieną didelį tešlos gniutulą.

  3. Orkaitę įkaitinti iki 220° temp. . Skardą išklojam kepimo popieriumi. Ant miltais pabarstyto stalo dedam tešlą ir iškočiojam 3-5 mm storio stačiakampį. Supjaustom jį vienodo dydžio juostelėm. Pusę jų aptepam obuolių uogiene, likusias uždedam ant viršaus ir guldom į skardą.

  4. Aptepam kiaušinio plakiniu (tikriau tuo, kas liko iš kiaušinio atėmus 40 g), apibarstom riešutais ir kepam, kol pasidaro rudos, maždaug 20 minučių. Ataušinti geriausia ant grotelių.

Receptą atsiuntė Ieva Visockytė
Reklama:

Komentarai (2)


Daugiau receptų