1 kilogramas | kiauliena ( sprandinė) |
1.5 litro | kefyras |
1 pundelis | kalendra |
6 galvos | svogūnai |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | pipirai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Veršienos troškinys drebučiuose
- Šašlykas svogūnų marinate
- Kepenys su mandarinais
- Triušienos vyniotinis
- Mėsos ir daržovių vėrinukai
- Kepsninės dešrelės su sūriu ir petražolėmis
- Mūsų šašlikas
- Apkepas „Greitukas“
- Šašlykas baltojo vyno marinate
- Gruziškas jautienos šašlykas
- Pikantiškoji kiauliena
- Koldūnai su mėsa
- Zrazai
- Šašlykai, marinuoti kefyre
- Spageti su kukuliais
- Malta mėsa tešloje
- Prancūziškas mėsos pyragas
- Pikantiškas jautienos kepsnys
- Keptas jautienos kumpis
- Stirnienos vyniotiniai
Šašlykai marinuoti kefyre
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Kiauliena, sprandinė,
1 kilogramas -
Kefyras,
1.5 litro -
Kalendra,
1 pundelis -
Svogūnai,
6 galvos - Druska
- Pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sprandinę supjaustykite nedideliais gabaliukais. Stambiai supjaustykite svogūnus ir kalendras. Sudėkite viską į puodą (sluoksniuodami): mėsą, po to svogūnus, kalendrą – taip keletą kartų. Kiekvieną sluoksnį sūdykite ir įberkite pipirų.
Viską užpilkite kefyru. Uždenkite indą dangčiu ir palikite stovėti per naktį vėsioje vietoje (kuo ilgiau mėsa marinuosis – tuo švelnesnis bus šašlykas). Mėsą susmeikite ant iešmų ir kepkite šašlykinėje ant gerai įkaitusių anglių, apšlakstydami likusiu kefyru.