3 vienetai | šamas (šamažuvė) |
100 mililitrų | baltas vynas |
2 vienetai | morkos |
20 gramų | sviestas |
šiek tiek | krapai |
šiek tiek | petražolės |
šiek tiek | prieskoniai |
Į puodą dedame krapų bei petražolių šakelėmis. Toliau griežinėliais supjaustytas morkas ir žuvį. Viską pagardinti prieskoniais, supilti vyną ir ant viršaus uždėti gabalėlį sviesto.
Puodą uždengti ir, kai užvirs, gaminti ant mažos ugnies 15 min.
Prie žuvies gerai tinka ryžiai bei įvairus padažai.
Štai gana lengvai gaminamas bei skanus padažas: 1 šaukštą miltų sumaišyti su keliais šaukštais vandens – gerai išmaišom kad neliktu gumulėlių. Pagardinam prieskoniais (karis, saldi malta paprika – spalva bus graži :) Įdedam 2-3 šaukštus grietinės ir jeigu reikia įpilam vandens arba skysčio, kuriame verda žuvis. Viska gerai išmaišyti ir supilti į nedidelį puodą. Kaitinti 2-3 min. pastoviai maišant.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Užkepta žuvis su konjako padažu
- Žuvies filė
- ZIGMO lašiša su karamelizuota sojos, cukranendrių cukraus ir laimo plutele
- Karališkoji silkė
- Žuvies kepsneliai
- Lašiša su pievagrybiais
- Lašišų šašlykai
- Žuvies kotletai
- Lašiša su bulvių ir morkų koše
- Kepta lašiša su svogūnais ir sūriu
- Lašišos apkepas
- Žuvies kotletai
- Silkių užkandis kitaip - "Silkių mojito"
- Ant iešmo keptas ungurys
- Krevetės su saulėje džiovintų pomidorų, špinatų ir grietinėlės padažu
- Lašiša grilyje
- Džiūvėsiuose kepta žuvis
- Žuvies kukuliukai
- Afrikinis šamas orkaitėje su daržovėmis
- Lašiša sluoksniuotoje tešloje
Šamažuvės filė
- Paruošimo laikas:
-
Šamas, šamažuvė,
3 vienetai -
Baltas vynas,
100 mililitrų -
Morkos,
2 vienetai -
Sviestas,
20 gramų - Krapai
- Petražolės
- Prieskoniai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sukapoti petražolės. Žuvies filė supjaustyti į 4 gabalėlius. Sumaišyti žuvį su petražolėmis, uždengti plėvele ir palikti kuriam laikui šaldytuve.
Į puodą dedame krapų bei petražolių šakelėmis. Toliau griežinėliais supjaustytas morkas ir žuvį. Viską pagardinti prieskoniais, supilti vyną ir ant viršaus uždėti gabalėlį sviesto.
Puodą uždengti ir, kai užvirs, gaminti ant mažos ugnies 15 min.
Prie žuvies gerai tinka ryžiai bei įvairus padažai.
Štai gana lengvai gaminamas bei skanus padažas: 1 šaukštą miltų sumaišyti su keliais šaukštais vandens – gerai išmaišom kad neliktu gumulėlių. Pagardinam prieskoniais (karis, saldi malta paprika – spalva bus graži :) Įdedam 2-3 šaukštus grietinės ir jeigu reikia įpilam vandens arba skysčio, kuriame verda žuvis. Viska gerai išmaišyti ir supilti į nedidelį puodą. Kaitinti 2-3 min. pastoviai maišant.