1 kilogramas | šaltalankis |
1.5 kilogramo | cukrus |
600 mililitrų | vanduo |
Uogienę išvirti per vieną kartą, išdėlioti į sterilius stiklainius, hermetiškai uždaryti ir ataušinti.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Konservuotos paprikos su pomidorais
- Agrastinis kompotas
- Slyvų ir moliūgų uogienė
- Aviečių uogienė- džemas
- Konservuoti kopūstai
- Pomidorai savo sultyse be odelių
- Obuolių sultys
- Gudobelių uogienė
- Rauginti agurkai žiemai
- Rabarbarai žiemai
- Rabarbarų kompotas
- Vyšnių uogienė 2
- Aviečių marmeladas
- Aviečių džemas
- Aguročių ikra "Uošvės liežuvis"
- Agurkų mišrainė su perlinėm kruopom
- Cukinijų kompotas su svarainiais
- Pomidorai savo sultyse
- Marinuoti grybai
- šparaginės pupelės - marinate
Šaltalankio uogienė
- Paruošimo laikas:
-
Šaltalankis,
1 kilogramas -
Cukrus,
1.5 kilogramo -
Vanduo,
600 mililitrų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Uogienei skirtos šaltalankio uogos turi būti sveikos ir prinokusios, surinktos po šalnų arba išlaikytos šaldytuvuose 1—2 paras. Uogas nuplauti, 3 minutes blanširuoti, supilti į emaliuotą indą su verdančiu sirupu (1,5 kg cukraus ir 0,6 litro vandens 1 kg uogų), išvirtu vandenyje, kuriame buvo blanširuojamos uogos.
Uogienę išvirti per vieną kartą, išdėlioti į sterilius stiklainius, hermetiškai uždaryti ir ataušinti.
Komentarai (4)
-
Dovile
2012-11-17 11:57
Sveiki,
man neaisku, ar uogas supylus i sirupa dar reikia virti ar ne, jei reikia tai kiek laiko. Aciu
-
(anonimas)
2011-10-22 23:56
:-D :-D :-D gera uogiene %-)
-
galina
2011-10-13 11:49
Daug darbo su uogom, bet uogienė man skaniausia...., savo sode turiu šaltalankių!