50 gramų | parmezano sūris (tarkuotas) |
šiek tiek | petražolės (šviežios) |
1 vienetas | avokadų |
0.5 vieneto | citrinos |
150 mililitrų | grietinėlės, 35% (30% riebumo) |
300 gramų | menkės (filė) |
šiek tiek | krapai (švieži) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai (malti) |
Avokadą perpjaukite pusiau, kaulą išimkite ir nulupę žievę supjaustykite skiltelėmis. Apšlakstykite citrinų sultimis ir atsargiai sumaišykite su žuvimi. Prieskonines žoleles susmulkinkite.
Prikaistuvyje užvirinkite grietinėlę.
Suberkite tarkuotą parmezano sūrį ir maišydami kaitinkite ant silpnos ugnies, kol masė sutirštės. Suberkite smulkintus krapus ir petražoles, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais. Apliekite salotas.
Tiekdami puoškite krapų ir petržolių šakelėmis.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Sveikos salotos
- Šviežių daržovių salotos su tunu ir fetos sūriu
- Margaritos burokėlių salotos
- Sveilkuolių salotos
- Sūrio salotos su garstyčiomis
- Smaližių salotos
- Avokado salotos su riešutais
- Daržovių salotos
- Kopūstų salotos su kukurūzais ir agurkais
- Rabarbarų salotos su agurkais
- Bananų salotos su abrikosais
- Mišrainė su vyšniniais pomidorais
- Krevečių ir ananasų salotos
- Krevečių salotos
- Morkos ir ridikėlių salotos
- Pomidorų ir žiedinių kopūstų salotos
- Pekino kopūstų salotos su laiškiniais česnakais
- Gaivios salotos
- Paprastos makaronų salotos
- Graikiškos salotos (tikros)
Salotos su menkėmis ir avokadais
- Paruošimo laikas:
-
Parmezano sūris, tarkuotas,
50 gramų - Petražolės, šviežios
-
Avokadai,
1 vienetas -
Citrinos,
0.5 vieneto -
Grietinėlė, 35%, 30% riebumo,
150 mililitrų -
Menkės, filė,
300 gramų - Krapai, švieži
- Druska
- Juodieji pipirai, malti
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Menkių filė nuplaukite, nusausinkite ir supjaustę gabalėliais apie 7 minutes pavirinkite pasūdytame vandenyje. Išgriebę gerai nuvarvinkite ir palikite, kad atvėstų.
Avokadą perpjaukite pusiau, kaulą išimkite ir nulupę žievę supjaustykite skiltelėmis. Apšlakstykite citrinų sultimis ir atsargiai sumaišykite su žuvimi. Prieskonines žoleles susmulkinkite.
Prikaistuvyje užvirinkite grietinėlę.
Suberkite tarkuotą parmezano sūrį ir maišydami kaitinkite ant silpnos ugnies, kol masė sutirštės. Suberkite smulkintus krapus ir petražoles, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais. Apliekite salotas.
Tiekdami puoškite krapų ir petržolių šakelėmis.