600 gramų | salierai |
2 vienetai | rauginti agurkai (ar marinuoti) |
0.5 stiklinės | aliejaus |
3 valgomieji šaukštai | kvietiniai miltai |
šiek tiek | citrinos rūgštis |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | petražolės |
0.5 stiklinės | majonezas |
Nuplauti salierai išverdami pasūdytame vandenyje, nulupami, supjaustomi 0,5 cm griežinėliais, apšlakstomi citrinos rūgštimi parūgštintu vandeniu, pavoliojami tešloje ir iškepami aliejuje. Tešla užmaišoma iš miltų, kiaušinių, pieno ir druskos — ji turi būti kiek tirštesnė negu lietiniams. Apkepinti salierų griežinėliai sudedami į pašildytą pusdubenį, apibarstomi petražolių lapeliais, puošiami agurko griežinėliais. Majonezo duodama atskirai.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Bulvių patiekalas
- Lietiniai blyneliai su kopūstėliais
- Kukurūzų maltiniai
- Špinatų apkepas
- Baklažanai su pomidorais ir sūriu
- Balandėliai su daržovių įdaru
- Moliūginiai sklindžiai
- Moliūgų arba cukinijų kotletai
- Kvietinių miltų blynai
- Cukinija su varškės įdaru
- Daržovės su mėsa ir sūriu
- Romos pjausnys iš sūrio
- Užkepėlės su žiediniu kopūstu
- Blynai su kopūstais
- Kopūstų apkepas
- Karštieji kukurūzai su aitriosiomis paprikomis
- Vegetariški balandėliai
- Burokėlių blynai su varške
- Bulviniai blynai su morkomis
- Vištienos ir briuselio kopūstų apkepas
Salierai tešloje
- Paruošimo laikas:
-
Salierai,
600 gramų -
Rauginti agurkai, ar marinuoti,
2 vienetai -
Aliejus,
0.5 stiklinės -
Kvietiniai miltai,
3 valgomieji šaukštai - Citrinos rūgštis
- Druska
- Petražolės
-
Majonezas,
0.5 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Tešlai papildomai reikės: stiklinė miltų, 2 kiaušiniai, pusė stiklinės pieno, truputį druskos.
Nuplauti salierai išverdami pasūdytame vandenyje, nulupami, supjaustomi 0,5 cm griežinėliais, apšlakstomi citrinos rūgštimi parūgštintu vandeniu, pavoliojami tešloje ir iškepami aliejuje. Tešla užmaišoma iš miltų, kiaušinių, pieno ir druskos — ji turi būti kiek tirštesnė negu lietiniams. Apkepinti salierų griežinėliai sudedami į pašildytą pusdubenį, apibarstomi petražolių lapeliais, puošiami agurko griežinėliais. Majonezo duodama atskirai.