200 gramų | silkių filė |
80 gramų | alyvuogių aliejaus |
3 valgomieji šaukštai | balzaminis actas |
1 saujelė | riešutai |
1 vienetas | citrinos |
1 vienetas | svogūnai |
1 arbatinis šaukštelis | rudasis cukrus |
1 arbatinis šaukštelis | cinamonas |
1 žiupsnelis | pipirai (penkių pipirų mišinys) |
6 lapai | bazilikas (švieži) |
šiek tiek | prieskoninės žolelės |
Keičiant užpilo sudedamųjų dalių proporcijas, galima išgauti vis naujus skonio atspalvius - saldesnį, rūgštesnį ar net silpnai sūroką su saldžiu prieskoniu.
Papuošti ir su meile bei džiaugsmu patiekti.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Keptas karpis Kūčioms
- Bajoriška žuvis su pasninko spirgučiais pagal Radvilų virėjo receptą
- Kepta lašiša su svogūnais ir sūriu
- Prancūziški žuvies suktinukai su varškės sūriu
- Rūkyti naminiai vijūnai
- Žuvies maltinukai su žirnelių įdaru
- Tuno salotos su feta sūriu
- Sicilijos ešerys
- Kepta lašiša su kiaušiniais
- Kulebekas
- Farširuota lydeka
- Keptas upėtakis
- Žuvies kepsneliai
- Suktinukai
- Keptos plekšnės
- Karpis su salotomis
- Lašiša folijoje
- Žuvies ir krevečių šašlykai
- Karpis, pomidorų padaže
- Žuvies apkepas
Saldžiarūgštė silkė
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Silkių filė,
200 gramų -
Alyvuogių aliejus,
80 gramų -
Balzaminis actas,
3 valgomieji šaukštai -
Riešutai,
1 saujelė -
Citrinos,
1 vienetas -
Svogūnai,
1 vienetas -
Rudasis cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Cinamonas,
1 arbatinis šaukštelis -
Pipirai, penkių pipirų mišinys,
1 žiupsnelis -
Bazilikas, švieži,
6 lapai - Prieskoninės žolelės
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Riešutus susmulkinti su jūros druska ir žolelių mišiniu. Viską sumaišyti su rudu cukrumi, cinamonu, pipirais.
Sumaišyti aliejų, balzaminį actą, citrinos sultis (pusės citrinos). Į šį padažą sudėti paruoštą riešutų masę. Taip pat sudėti pjaustytą svogūną, 2 griežinėlius citrinos, kelias šakeles baziliko (violetinės spalvos) ir viską išmaišyti.
Keičiant užpilo sudedamųjų dalių proporcijas, galima išgauti vis naujus skonio atspalvius - saldesnį, rūgštesnį ar net silpnai sūroką su saldžiu prieskoniu.Nuvarvintą silkės filė supjaustyti ir išdėlioti silkinės šonuose. Per vidur užlieti labai aromatingu užpilu. Palaikyti bent per naktį vėsioje vietoje.
Papuošti ir su meile bei džiaugsmu patiekti.