Saldžiai rūgštūs marinuoti agurkai
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
10 vienetų kvapieji pipirai
3 valgomieji šaukštai cukrus
1 valgomasis šaukštas druska
šiek tiek agurkų
1 litras vanduo
120 mililitrų acto (9%)
2 vienetai lauro lapų (lapeliai)
1 vienetas pelerūnas (kietis) (šakelė)
1 vienetas krapai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Marinato litrui reiks tiek komponentų, kiek nurodyta. Jei konservuosite didesniuose stiklainiuose, atitinkamai reiks ir daugiau skysčio bei prieskonių.

Agurkus nuplaukite, nupjaustykite galiukus. Pamirkykite sūdytame, karštame vandenyje 2-3 minutes. Tuomet nuplaukite šaltu vandeniu, sudėkite į iškaitintus stiklainius. Užpilkite verdantį marinatą iš prieskonių. Stiklainius pridenkite (neužsukite) dangteliais, sustatykite į puodą su vandeniu ir 10-15 min. kaitinkite 90 laipsnių temperatūroje (šiek tiek mažesnėje nei virimo). Tuomet užsukite dangtelius, apverskite stiklainius ir atvėsinkite.

Populiariausi receptai šią savaitę

Saldžiai rūgštūs marinuoti agurkai

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Marinato litrui reiks tiek komponentų, kiek nurodyta. Jei konservuosite didesniuose stiklainiuose, atitinkamai reiks ir daugiau skysčio bei prieskonių.

Agurkus nuplaukite, nupjaustykite galiukus. Pamirkykite sūdytame, karštame vandenyje 2-3 minutes. Tuomet nuplaukite šaltu vandeniu, sudėkite į iškaitintus stiklainius. Užpilkite verdantį marinatą iš prieskonių. Stiklainius pridenkite (neužsukite) dangteliais, sustatykite į puodą su vandeniu ir 10-15 min. kaitinkite 90 laipsnių temperatūroje (šiek tiek mažesnėje nei virimo). Tuomet užsukite dangtelius, apverskite stiklainius ir atvėsinkite.

Reklama:

Komentarai (2)


  • Seimininke 2017-02-12 06:53

    Kam kaitinti stiklainius jei agurkus dedam nesterilius o nuplautus saltam vandeny...


Daugiau receptų