1 litras | pasukos |
170 gramų | manų kruopos |
1 valgomasis šaukštas | sviestas |
500 gramų | vyšnios (be kaulų) |
2 vienetai | kiaušiniai |
20 gramų | vanilinis cukrus |
šiek tiek | cukrus |
šiek tiek | citrinos (žievelė) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kriaušės tešloje
- Žagarėliai vakarui prie židinio
- Kriaušių desertai
- Skrebučiai su kiaušiniu ir cinamonu
- Daniški pyragaičiai
- Creme brulee
- Apelsinų skonio manų pudingas
- Baltijos pyragėliai
- Džiūvėsėlių spurgos meduje
- Citrinų pudingas
- Paukščių pienas arba Panna Cotta lietuviškai
- Imbieriniai blyneliai
- Vafliai su mėlynėmis
- Virtiniai su vyšniomis - "Vyšnaitė"
- Obuoliai, įdaryti su razinomis, riešutais ir kiaušinio baltymo ''pagalvėle"
- Prancūziški skrebučiai su obuolių užtepėle
- Spurgos su vyšniomis
- Makaronai su džiovintais vaisiais ir jogurtu
- Krepšelis su kriaušių ir feta įdaru
- Keptas obuolys su “POÉMA Creme” (pagal Darių Dabrovolską)
Saldus vyšnių patiekalas
- Paruošimo laikas:
-
Pasukos,
1 litras -
Manų kruopos,
170 gramų -
Sviestas,
1 valgomasis šaukštas -
Vyšnios, be kaulų,
500 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Vanilinis cukrus,
20 gramų - Cukrus
- Citrinos, žievelė
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pasukose išverdama manų košė. Į ją įmetama citrinos žievelė, suberiamas vanilinis cukrus ir cukrus. Puodą nukėlus nuo ugnies, į košę įdedamas trynys, o kai ji truputį atvėsta — ir išplaktas baltymas. Forma ištepama sviestu ir 3/4 jos užpildoma koše. Ant viršaus sudedama pusė paruoštų vyšnių, ant jų vėl užkrečiama košės, po to vėl dedamos vyšnios ir paskutinis sluoksnis — košės. Vyšnios negausiai apibarstomos cukrumi. Ant viršaus uždėliojama sviesto gabaliukų. Pudingas truputį apkepamas orkaitėje.
Komentarai (5)
-
aukse
2009-06-22 18:01
puikus receptas!! labai sudomino!!!!!! pasidariau namie ypatingas skonis! siulau pasidaryti kiekvienai namu seimininkei ;-) :super: :super: :bravo: :mmm: :super2: