8 vienetai | obuoliai (saldūs, raudoni, nedideli) |
270 gramų | cukrus |
150 mililitrų | vanduo |
2 valgomieji šaukštai | dansukker šviesusis sirupas |
8 vienetai | iešmeliai ((mediniai)) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Spanguolių uogienė
- Erškėtuogių uogienė
- Paprasta vyšnių uogienė
- Bruknės savo sultyse
- Žaliųjų citrinų ir imbierų uogienė
- Braškių uogienė su vanile
- Braškių ir rabarbarų uogienė
- Braškių uogienė su greipfrutais
- Braškių ir rabarbarų uogienė
- Uogienė iš uogų arba vaisių
- Braškių uogienė
- Dumplūnės uogienė
- Paprasta svarainių uogienė
- Agrastų marmeladas
- Rabarbarų uogienė
- Bruknių uogienė su kriaušių gabaliukais
- Raudonųjų serbentų uogienė
- Vyšnios savo sultyse
- Moliūgų uogienė
- Moliūgų uogienė su vaisiais
Saldūs obuoliukai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Obuoliai, saldūs, raudoni, nedideli,
8 vienetai -
Cukrus,
270 gramų -
Vanduo,
150 mililitrų -
Dansukker šviesusis sirupas,
2 valgomieji šaukštai -
Iešmeliai, (mediniai),
8 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Išpjaukite obuolių kotelius ir žiedelius. Obuolius kruopščiai nusausinkite. Kiekvieną obuolį iešmeliu perverkite nuo žiedelio iki kotelio. Riebalais ištepkite kepimo popieriaus lapą. Prikaistuvyje sumaišykite cukrų, vandenį ir sirupą. Kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol ištirps cukrus. Tada padidinkite ugnį, kad marinadas imtų kunkuliuoti. Patikrinkite, ar marinadas paruoštas: įmerkite lazdelę ir ištraukę pakiškite ją po šaltu tekančiu vandeniu. Marinadas turėtų sustingti. Obuolius pamirkykite karštame marinade. Pasukiokite juos virš prikaistuvio, kad nuvarvėtų marinado perteklius. Obuolius sudėkite į riebalais išteptą kepimo skardą ir leiskite sustingti.