1 litras | pasukos |
170 gramų | manų kruopos |
1 valgomasis šaukštas | sviestas |
500 gramų | vyšnios (be kaulų) |
2 vienetai | kiaušiniai |
20 gramų | vanilinis cukrus |
šiek tiek | cukrus |
šiek tiek | citrinos (žievelė) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Bulvių košės kamuoliukai su krevetėmis ir sūriu
- Avižinė košė su karamelizuotais obuoliais
- Pievagrybiai su ryžiais grietinės padaže
- Kvietinė košė
- Avižinė košė
- Mango ir bananų tyrė
- Avižinė košė su mėlynėmis
- Saldi makaronų košė
- Kopūstienė su grybais
- Manų ir moliūgų košė
- Bulviškienė
- Moliūgų košė
- Biri grikių košė
- Grikiai su vištiena
- Tarkuotų bulvių košė
- Morkų košė su kiaušiniais
- Rabarbarų tyrė
- Sauliaus manų košė
- Manų košės kukuliai
- Ryžių košė su vaisiais
Saldi vyšnių košė
-
Pasukos,
1 litras -
Manų kruopos,
170 gramų -
Sviestas,
1 valgomasis šaukštas -
Vyšnios, be kaulų,
500 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Vanilinis cukrus,
20 gramų - Cukrus
- Citrinos, žievelė
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pasukose išverdama manų košė. Į ją įmetama citrinos žievelė, suberiamas vanilinis cukrus ir cukrus. Puodą nukėlus nuo ugnies, į košę įdedamas trynys, o kai ji truputį atvėsta — ir išplaktas baltymas. Forma ištepama sviestu ir 3/4 jos užpildoma koše. Ant viršaus sudedama pusė paruoštų vyšnių, ant jų vėl užkrečiama košės, po to vėl dedamos vyšnios ir paskutinis sluoksnis — košės. Vyšnios negausiai apibarstomos cukrumi. Ant viršaus uždėliojama sviesto gabaliukų. Pudingas truputį apkepamas orkaitėje.