300 gramų | ryžiai |
300 gramų | moliūgai |
1 arbatinis šaukštelis | cukrus (rudasis nerafinuotas ) |
0.5 arbatinio šaukštelio | cinamonas |
2 valgomieji šaukštai | razinos |
2 valgomieji šaukštai | sviestas |
1 stiklinė | pienas |
1 žiupsnelis | druska (joduotoji) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kiauliena su ryžiais ir ananasais
- Lęšių ir ryžių pikantiška košė
- Kiaulienos troškinys su ryžiais
- Kepti ryžiai
- Ukrainietiški ryžiai
- Puri ryžių košė
- Vištiena su ryžiais
- Ryžiai su kiaušiniais
- Ryžių košė su obuoliais, razinomis ir cinamonu
- Citrininiai ryžiai
- Pikantiški ryžiai su apelsinais
- Kiauliena troškinta su ryžiais ir pomidorais
- Raudonieji ryžiai su vištiena ir daržovėmis
- Pievagrybiai su ryžiais grietinės padaže
- Gardi ir sveika rudųjų ryžių košė
- Ryžiai kiniškai su kukurūzais ir kalendromis
- Porai su ryžiais
- Ryžių košė su vaisiais
- Pieniška ryžių košė
- Užkandėlės su tunu šventiniam stalui
RYŽIŲ KOŠĖ SU MOLIŪGU ŽVALIAM RYTUI
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Ryžiai,
300 gramų -
Moliūgai,
300 gramų -
Cukrus, rudasis nerafinuotas ,
1 arbatinis šaukštelis -
Cinamonas,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Razinos,
2 valgomieji šaukštai -
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Pienas,
1 stiklinė -
Druska, joduotoji,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nuplauname ir smulkiai supjaustome ar sutarkuojame nuluptą moliūgą. Verdančiu vandeniu nuplauname razinas.
Į puodą supilame stiklinę pieno ir vandens. Kaitiname, kol pieno ir vandens mišinys užvirs. Tada supilame ryžius, moliūgą, razinas. Verdame kol išvirs ryžiai. Puode esančią masę nuolatos maišome, kad neprisviltų. Baigiant virti ryžiams, suberiame cukrų, cinamoną ir druską. Pagardiname sviestu. Košę galime pateikti su smulkintais riešutais ir džiovintais vaisiais.
Norėdami paįvairinti skonį, vietoje moliūgo galima naudoti obuolius.