0.5 litro | pienas |
50 gramų | cukrus |
šiek tiek | druska |
125 gramai | ryžiai |
50 gramų | migdolai (kapoti) |
720 mililitrų | abrikosų (konservuoti) |
1 valgomasis šaukštas | trauktinė (abrikosų) |
125 mililitrai | grietinėlės, 35% |
Ryžius kaitinti, bet nevirti, kol išbrinks, - tada jie bus birūs.
Prikaistuvyje pieną užvirinti su cukrumi ir druska. Suberti nuplautus ryžius, uždengti dangčiu, sumažinti ugnį ir kaitinti, kol ryžiai išbrinks apie 40 minučių. Išvirusius ryžius palikti šaltai. Migdolus paspraginti sausoje keptuvėje.
Abrikosus nuvarvinti sietelyje. Dalį abrikosų supjaustyti skiltelėmis ir atidėti desertui papuošti. Likusius vaisius susmulkinti elektriniu smulkintuvu, pagardinti abrikosų sunka ir trauktine. Paruoštas padažas neturi būti labai tirštas.
Grietinėlę išplakti iki standumo ir sumaišyti su ryžiais. Desertą sudėti į lėkštutes, apibarstyti migdolais ir patiekti su abrikosų skiltelėmis bei padažu.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Gaivus mango desertas
- Braškių desertas per minutę
- Kaimiški ledai
- Melionų desertas
- Grikių desertiniai pusryčiai
- Morkų sulčių su manais putėsiai
- Varškės tortas
- Šokolado putėsiai
- Rabarbarų drebučiai
- Krepšeliai su grūdėta varške ir persikais
- Šokolado pudingas su abrikosų kremu
- Sūrio tortas
- Uogienės putėsiai
- Varškėčiai su džiovintais vaisiais
- Karštos bulvių salotos
- Vasariškas desertas
- Desertas su sausais pusryčiais
- Naminė karamelė
- Grietinėlės pyragas
- Vaisiniai ežiukai
Ryžių desertas
- Paruošimo laikas:
-
Pienas,
0.5 litro -
Cukrus,
50 gramų - Druska
-
Ryžiai,
125 gramai -
Migdolai, kapoti,
50 gramų -
Abrikosai, konservuoti,
720 mililitrų -
Trauktinė, abrikosų,
1 valgomasis šaukštas -
Grietinėlė, 35%,
125 mililitrai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Patarimas
Ryžius kaitinti, bet nevirti, kol išbrinks, - tada jie bus birūs.
Prikaistuvyje pieną užvirinti su cukrumi ir druska. Suberti nuplautus ryžius, uždengti dangčiu, sumažinti ugnį ir kaitinti, kol ryžiai išbrinks apie 40 minučių. Išvirusius ryžius palikti šaltai. Migdolus paspraginti sausoje keptuvėje.
Abrikosus nuvarvinti sietelyje. Dalį abrikosų supjaustyti skiltelėmis ir atidėti desertui papuošti. Likusius vaisius susmulkinti elektriniu smulkintuvu, pagardinti abrikosų sunka ir trauktine. Paruoštas padažas neturi būti labai tirštas.
Grietinėlę išplakti iki standumo ir sumaišyti su ryžiais. Desertą sudėti į lėkštutes, apibarstyti migdolais ir patiekti su abrikosų skiltelėmis bei padažu.