250 gramų | ryžiai (plikyti) |
2 vienetai | kiaušiniai |
šiek tiek | aliejaus |
1 valgomasis šaukštas | žirneliai (šaldyti) |
1 arbatinis šaukštelis | sojos padažas |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Svogūnai su actu
- Šviežių kopūstų salotos
- Dietinės salotos
- Močiutės burokėlių salotos
- Burokėlių, bulvių ir pupelių mišrainė
- Irinos bulvių iešmeliai
- Agurkų salotos
- Migdoliniai kotletėliai
- Sveikos salotos
- Daržovių mišinys grietinės padaže
- Morkų salotos su agurkais
- Burokėlių ir raugintų kopūstų salotos
- Karštos kukurūzų salotos
- Karštos kukurūzų salotos
- Karštos bulvių salotos
- Grilyje keptos daržovės
- Greitos pomidorų ir skrudinto batono salotos
- Bulvių košės kamuoliukai su krevetėmis ir sūriu
- Keptos bulvės su žolelių aliejumi
- Skani bulvių košė
Ryžiai su kiaušiniais ir žirneliais
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Ryžiai, plikyti,
250 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai - Aliejus
-
Žirneliai, šaldyti,
1 valgomasis šaukštas -
Sojos padažas,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Išvirkite ryžius. Juos perliekite kelis kartus šaltu vandeniu, kad būtų purūs.
Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus (jo daug nereikia) ir įmuškite kiaušinius. Juos iškart su mentele taip švelniai pastumdykite, kad iškeptų tokiais nedidukais gabaliukais, kaip kiaušinienė.
Apkepus kiaušiniams supilkite ryžius, žirnelius (atšilusius) ir dar kelias minutes apkepkite. Pagardinkite sojos padažu. Skanaus!
Komentarai (2)
-
Justina
2016-07-23 17:43
as tokius ryzius dievinu, tik gaminu kiek kitaip, kiausiniene atskirai pakepu, o puode ikaitintam aliejui pakepinu cesnaka svogunu laiskus ir zirnelius, kokia minute, tada supilu perplautus ryzius, kiausiniene ir sojos padaza, maisant palaikau ant silpnos ugnies ir vualia, skaniausias garnyras.